Доступність посилання

ТОП новини

ЮЩЕНКО ЗАЯВЛЯЄ ПРО ПІДТРИМКУ ТИМОШЕНКО І РОЗЦІНЮЄ ЇЇ ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ПРОКУРАТУРОЮ РОСІЇ ЯК ГРУБЕ ВТРУЧАННЯ У ВНУТРІШНІ СПРАВИ УКРАЇНИ.


“Я розцінюю чергові репресії щодо Юлії ТИМОШЕНКО як брутальну провокацію, спрямовану проти всіх опозиційних демократичних сил України та засуджую аморальні спроби влади залякати й принизити опозицію напередодні президентських виборів”. Про це йдеться в заяві кандидата на пост Президента України, лідера коаліції “Сила народу” Віктора ЮЩЕНКА, переданій УНІАН Блоком Юлії ТИМОШЕНКО.

“Зрозуміло, - відзначає В.ЮЩЕНКО, - що єдиною причиною цькування Ю.ТИМОШЕНКО є її принципова опозиційність до влади. Чисельні провокації проти опозиції, знущання над свободою слова в Україні, тиск, шантаж та залякування громадян, нехтування правами і свободами людини, прокурорський терор щодо Ю.ТИМОШЕНКО, – все це засвідчує що можновладний режим задля збереження влади готовий до руйнування основ демократії в Україні та фізичного знищення опонентів”.

Однак, заявляє В.ЮЩЕНКО, незважаючи “на ці провокації, нас не вдасться залякати, поставити на коліна, змусити відступити та здатися. Бо за нами правда, за нами – народ, за нами – перемога”. В.ЮЩЕНКО заявляє про свою підтримку Ю.ТИМОШЕНКО і розцінює “незаконне її переслідування як грубе втручання у внутрішні справи України, у виборчий процес, та вимагаю негайно припинити всі беззаконня”, йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, 16 вересня ц.р. Головна військова прокуратура Росії через Генеральну прокуратуру України викликала на допит екс-керівника корпорації "Єдині енергетичні системи України", колишнього віце-прем''єр-міністра Ю.ТИМОШЕНКО. 20 вересня Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що не одержувала ніяких повісток з викликом в Головну військову прокуратуру Російської Федерації. За її словами, заяви Генпрокуратури України про те, що нібито їй була особисто вручена 16 вересня повістка не "відповідають дійсності".

21 вересня офіційний представник Головної військової прокуратури Росії Михайло ЯНЕНКО повідомив, що російські слідчі мають намір пред''явити колишньому керівнику корпорації "Єдині енергетичні системи України" Ю.ТИМОШЕНКО обвинувачення в організації дачі хабарів п''яти офіцерам Міністерства оборони Росії. За словами Ю.ТИМОШЕНКО, у відповідь на те, що нібито вона не з''явилася за повісткою Прокуратури Росії, є намір оголосити її в міжнародний розшук. На її думку, це є основним завданням Генпрокуратури України. Ю.ТИМОШЕНКО вважає, що останні події навколо неї обумовлені "домовленостями в Криму між КУЧМОЮ і ПУТІНИМ". На її переконання, метою цього є знищення тих людей, які сьогодні працюють на перемогу кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

23 вересня начальник слідчого управління Головної військової прокуратури Росії генерал-майор юстиції Володимир САМУСЄВ повідомив, що Ю.ТИМОШЕНКО оголошена в міжнародний розшук. "Крім того, за нашим клопотанням сьогодні судом щодо неї обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, - сказав він. В.САМУСЄВ сказав, що колишній керівник промислово-фінансової корпорації "Єдині енергетичні системи України" у призначений термін не з’явилася за викликом слідчого для пред''явлення їй обвинувачення і допиту.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG