Доступність посилання

ТОП новини

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації прокоментував інцидент, що трапився з прем’єр-міністром Віктором Януковичем на Прикарпатті.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 27 вересня 2004 - Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації – єдиний з реґіональних високопосадовців, хто прокоментував інцидент, що трапився на Прикарпатті з прем’єр-міністром Віктором Януковичем. Щоправда, Михайло Вишиванюк так і не зміг відповісти, чому з журналістами не побажали зустрітися правоохоронці і оприлюднити свою версію того, як у прем’єр-міністра кидали невідомими предметами.

За свідченням багатьох очевидців, зустріч прем’єр-міністра Віктора Януковича зі студентами Прикарпатського університету цілком імовірно обійшлась би без будь-якитх пригод. Понад двісті першокурсників зустрічали кандидата на посаду Президента і водночас голову уряду, який мав привітати їх з нагоди надання університету статусу національного.

Юнаків та дівчат обурило те, що представники політичних сил, які на обласному рівні підтримують кандидатуру Віктора Януковича, почали роздавати їм агітаційні матеріали. Роздавання агіток спрацювало зворотним чином. Уже перед самим приїздом прем’єра студенти скандували “Ющенко! Ющенко!” і нищили агітаційні матеріали на підтримку Віктора Януковича.

Голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк – єдиний, хто з представників влади змушений був прокоментувати перебіг подій. Ось як він його виклав:

“За те, що він сприяв, щоб університет отримав статус національного, за те, щоб студентам удвічі підвищили стипендії, за те, що пенсіонерам удвічі підвищують пенсії, за те, що підвищують заробітні плати, за те, що нам надав максимальну допомогу, коли в нас були стихійні явища, у прем’єра не повинні були нічим кидати. Прем’єр отримав два удари: один в область серця, у результаті чого (я не медик), але так заклинив якийсь нерв і прем’єр упав”.

Журналісти, чимало з яких особисто бачили, що відбулося (зрештою, поруч з Віктором Януковичем стояв сам голова обласної держадміністрації), заявили, що в прем”єр-міністра кинули усього-навсього яйцем. Михайло Вишиванюк різко зреагував на таку заяву:

“Я не знаю, на превеликий жаль, можливо, мені ще не встигли доповісти, я не брешу, я прошу себе вести коректно, я ніколи в цьому залі не брехав”.

Обласний штаб кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка ще в п’ятницю оприлюднив заяву, в якій відмежувався від інциденту, що трапився з прем’єр-міністром Віктором Януковичем, коли один зі студентів Прикарпатського університету кинув (як уже достеменно з’ясовано) у нього яйцем.

Представники “Нашої України” наголосили, що юнак не є членом жодної з партії, яка підтримує Віктора Ющенка. Студента вже звільнено з-під варти. Голова обласної держадміністрації під час прес-конференції так і не зміг пояснити, чому правоохоронці не з’явилися на зустріч із журналістами і не виклали своєї версії того, що відбулося.

Через кілька днів після кидання яйцем у прем’єр-міністра на Прикарпатті зараз практично ніхто з політичних сил та представників владних структур не виявляє особливого зацікавлення цією подією.
XS
SM
MD
LG