Доступність посилання

ТОП новини

Лiдер Соцiалiстичної партiї Олександр Мороз заявляє про те, що Генеральна прокуратура України займається не пошуком убивць журналiста Георгiя Гонгадзе, а "створенням алiбi причетним до справи високим посадовим особам"


Коментуючи слова Генерального прокурора Геннадiя Васильєва про порушення кримiнальної справи за фактом фальсифiкацiї "плiвок Мельниченка" i можливостi виклику на допит О.Мороза, лiдер Соцпартiї зазначив, що "прокуратура iмiтує у справi Гонгадзе шокуючу некомпетентнiсть

Про це зазначено в заявi О.Мороза, поширенiй прес-службою Соцпартiї у вiвторок.

Коментуючи слова Генерального прокурора Геннадiя Васильєва про порушення кримiнальної справи за фактом фальсифiкацiї "плiвок Мельниченка" i можливостi виклику на допит О.Мороза, лiдер Соцпартiї зазначив, що "прокуратура iмiтує у справi Гонгадзе шокуючу некомпетентнiсть".

Зокрема, О.Мороз висловлює подив з приводу того, що "Генпрокуратура не передала експертам офiцiйнi матерiали роботи парламентської комiсiї зi справи Георгiя Гонгадзе пiд керiвництвом Григорiя Омельченка. Експертам "забули" показати аудiозаписи сенсацiйних розмов Кучми, виданих парламентською слiдчою комiсiєю на двох СD-дисках пiд назвою "Одного разу в Українi".

Бiльшiсть розмов мають там прекрасну чутнiсть без усяких слiдiв якогось електронного стиснення, зазначено в заявi О.Мороза.

Як повiдомлялося, 22 вересня на прес-конференцiї у Києвi Генпрокурор Г. Васильєв заявив про порушення кримiнальної справи за фактом фальсифiкацiї "записiв Мельниченка" ( "Штучне створення доказiв", ст. 383 ч.2 Кримiнального кодексу).

Генпрокурор зазначив, що людина, яка змонтувала цi записи, "не встановлена, на це запитання вiдповiсть слiдство".

Г. Васильєв наголосив, що "всi, хто має до цього причетнiсть, будуть допитанi, у тому числi i народний депутат Олександр Мороз, який надав цi плiвки".
XS
SM
MD
LG