Доступність посилання

ТОП новини

КЕРІВНИК КВУ ВВАЖАЄ, ЩО ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ НЕ Є ЧЕСНИМИ ТА ПРОЗОРИМИ.


Голова правління Комітету виборців України Ігор ПОПОВ заявив, що президентські вибори в Україні не є чесними та прозорими.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Форуму громадських моніторингових організацій "Новий вибір України".

І.ПОПОВ зазначив, що в Україні відбувається "втручання посадових осіб у виборчий процес, витрачання бюджетних коштів на користь одного з кандидатів" на пост Президента України. І.ПОПОВ вважає, що у кандидатів немає рівного доступу до ЗМІ, відбувається перешкоджання веденню виборчої кампанії опозиційним кандидатам з боку владних структур.

Голова правління КВУ наголошує, що в Україні є дві головні загрози президентським виборам. І.ПОПОВ підкреслив, що йдеться про повторення "мукачівського сценарію", коли на виборах більше голосів набирає один кандидат, а переможцем визнають його конкурента. За його словами, іншою загрозою є зрив виборів або визнання їх недійсними.

Він зазначив, що одним із заходів для неуможливлення такого розвитку подій, має стати проведення в день виборів "екзит-полу". Водночас науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина БЕКЕШКІНА зазначила, що на сьогодні вже почався тиск на майбутніх учасників опитування виборців біля виборчих дільниць. За її словами, цих людей, які нерідко є викладачами соціології у вузах, викликають і про понують відмовитись від участі у проведенні "екзит-полу".

Голова Комітету "Рівність можливостей" Олександр ЧЕКМИШЕВ, виступаючи на форумі, зазначив, що в ЗМІ домінує інформація про кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА. За його словами, виборчі симпатії ЗМІ є "повною протилежністю симпатій виборців". Він зазначив, що в журналістському середовищі спостерігається "спротив, саботаж щодо виконання темників, які надсилаються в ЗМІ". О.ЧЕКМИШЕВ вважає, що часто сюжети про кандидата від влади робляться такими журналістами у повній відповідності до "темників" і вони є настільки непрофесійними та заангажованими, що "у глядачів викликають сміх".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG