Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти Прикарпаття обговорили з керівниками територіальних виборчих комісій області підготовку до президентських виборів.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 1 жовтня 2004 - Люди, яких призначають головами виборчих комісій на Прикарпатті, здебільшого виявляються неготовими виконувати свої функції. Про ці та інші проблеми довідались журналісти Прикарпаття під час чергового засідання незалежного прес-центру, де вони зустрілись із керівниками територіальних виборчих комісій області.

Управління внутрішньої політики Івано-Франківської обласної держадміністрації постійно відстежує ситуацію, що складається в реґіоні напередодні президентських виборів. Про це представникам місцевих мас-медіа заявив керівник управління Степан Кобута. Він також наголосив, що практично в усіх округах забезпечені умови для проведення президентських виборів, водночас наголосивши, що цю готовність можна оцінити як задовільну. З іншого боку, він зауважив, що інцидент з киданням яйця у прем’єр-міністра та кандидата на посаду Президента Віктора Януковича не додав Івано-Франківщині позитивного іміджу у передвиборчій кампанії:

“Вересень, на жаль, для українського політикуму загалом і для нашої області зокрема позначився певною резонансною подією, пов’язаною з візитом прем’єр-міністра до нашої області. Повторюю, це був робочий візит прем’єр-міністра. Він не передбачав жодних заходів, які можна було б кваліфікувати як передвиборча кампанія. І той прикрий випадок, який стався в нас в області, звичайно, не додав позитивних оцінок до ситуації, що склалася”.

Голова територіальної виборчорї комісії номер 85, яка охоплює обласний центр Прикарпаття, Сергій Дерев’янко також запевнив журналістів, що територіальні виборчі комісії готові до виборів. За увесь період роботи до територіальної виборчої комісії номер 85, яка вважається основною на Прикарпатті, поступило лише дві скарги, у яких ішлося про те, що окремих громадян не внесли до списків виборців. Сергій Дерев’янко також підкреслив, що в списках виборців не буде так званих “мертвих душ”, маючи на увазі тисячі заробітчан.

Щоправда, не пояснив, яким чином здійснюватиметься контроль за тим, чи хтось не проголосує за відсутніх людей.

“У нас виникли певні проблеми, які пов’язані з тим, що частина людей погодилась працювати у виборчих комісіях, але вони не готові виконувати функції голів цих комісій, секретарів та заступників”,- зазначив Сергій Дерев’янко .

Він повідомив, що для всіх членів виборчих комісій проводитимуться інтенсивні навчання і звернувся до журналістів з тим, щоб вони оприлюднювали якомога більше матеріалів із закликом узяти участь у виборах. Але й це звернення викликало певний подив, оскільки традиційно на виборчі дільниці приходить дуже великий відсоток галичан.
XS
SM
MD
LG