Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ДО ВИБОРІВ СКОРІШ ЗА ВСЕ ВНОСИТИСЬ НЕ БУДУТЬ – ЛИТВИН.


Зміни до закону про вибори Президента України до виборів скоріш за все вноситись не будуть. Про це повідомив Голова Верховної Ради України, голова тимчасової спеціально комісії по моніторингу за виборами Володимир ЛИТВИН в інтерв’ю журналістам після розгляду цього питання на засіданні комісії.

В.ЛИТВИН розповів, що в ході засідання профільний комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, а також представник ЦВК, заступник голови Ярослав ДАВИДОВИЧ прийшли до одного висновку, що вже втрачено момент, коли такі зміни були необхідні, оскільки перегони вийшли на фінішну лінію і внесення змін до закону може лише дезорієнтувати самих кандидатів і весь виборчий процес.

Комісія погодилась з тим, що з цих виборів необхідно зробити висновки та уроки, на основі яких вже після виборів внести зміни до закону.

В.ЛИТВИН також зазначив, що як опозиція, так і депутати більшості погодились з тим, що варто перенести цей процес, тим більше, що реально ухвалити закон можна буде лише на наступному пленарному тижні (18-22 жовтня), якщо на цьому пленарному тижні ухвалити його у першому читанні.

Те саме стосується і пропозицій щодо внесення змін до закону про вибори з метою залучення громадських організацій за спостереженням на виборах. «Як не дивно і опозиційні і провладні депутати зійшлись на тому, що це питання може породити багато проблем», якщо зміни внести за декілька днів до голосування. Тим більше, що тільки 14 неурядових організацій України (із 80 зареєстрованих) мають в своїх статутах положення щодо спостереження за виборами.

В.ЛИТВИН зазначив, що свою позицію комісія надасть головам фракцій і груп парламенту з тим, щоб вони ознайомили депутатів. Після і цього буде прийнято остаточне рішення.

Як повідомив прес-секретар В.ЛИТВИНА Ігор СТОРОЖУК, в ході засідання комісії обговорювалось питання направлення звернення до ОБСЄ та ПАРЄ від ТСК по моніторингу за виборами, або від всієї ВР з роз’ясненнями, позиціями та аргументами, чому було прийнято рішення ухвалювати зміни до закону про вибори президента, в тому числі і того, що стосується громадських організацій після завершення виборів.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG