Доступність посилання

ТОП новини

СЕВЕРІНСЕН ЗАЯВЛЯЄ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ЗБІЛЬШИТИ КІЛЬКІСТЬ СПОСТЕРІГАЧІВ НА ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ В УКРАЇНІ.


Доповідач Парламентської Асамблеї Ради Європи по Україні Ханне СЕВЕРІНСЕН заявляє про необхідність збільшення кількості спостерігачів ПАРЄ на президентських виборах в Україні. Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила, виступаючи сьогодні на сесії ПАРЄ від імені Ліберальної групи.

„Мені здається, що могли б збільшити кількість членів нашої делегації, оскільки вони там необхідні, особливо за межами Києва”, - сказала вона.

Х.СЕВЕРІНСЕН повідомила, що під час візиту до України на минулому тижні делегація ПАРЄ отримала багато інформації, але ця інформація, за словами доповідача ПАРЄ, свідчить про те, що вибори можуть відбутися в умовах, які не відповідають стандартам Ради Європи.

„Ситуація серйозна, оскільки події можуть розгорнутися як в один, так і в інший бік”, - сказала Х.СЕВЕРІНСЕН.

Вона також висловила задоволення тим, що спікер українського парламенту Володимир ЛИТВИН позитивно сприйняв більшість рекомендацій делегації ПАРЄ щодо забезпечення проведення чесних і прозорих виборів.

Х.СЕВЕРІНСЕН також зазначила, що велике занепокоєння викликає питання свободи слова.

“Кажуть, що видаються свого роду інструкції Адміністрацією Президента, так звані „темники”, які доводять до відома журналістів, що потрібно висвітлювати у новинах”, - відзначила доповідач ПАРЄ по Україні.

При цьому вона заявила, що за останньою інформацією, 60% усіх українських новин присвячені прем’єр-міністру, який „потискає людям руки та повідомляє про свої успіхи”, і лише 12% - діям опозиції, при цьому опозицію репрезентують у негативному світлі, а опозиційний „5 канал” у регіонах часто вимикають з „технічних причин”.

„Кампанія іде, але потрібно згадати, що лідер опозиції (Віктор ЮЩЕНКО – УНІАН)перебуває у лікарні з підозрою на отруєння, можна також згадати, що противники нинішньої влади зникали при нез’ясованих обставинах”, - додала Х.СЕВЕРІНСЕН.

„Ми повинні подати українській владі чіткий сигнал щодо необхідності застосування ряду заходів для покращення ситуації з проведенням виборів”, - резюмувала доповідач ПАРЄ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG