Доступність посилання

ТОП новини

Блок партій "Наша Україна" вимагає від Міністерства внутрішніх справ і Генеральної прокуратури розслідувати виготовлення і розповсюдження агітаційних матеріалів, спрямованих на дискредитацію кандидата на Президента, Віктора Ющенка


Відповідний запит оголосив сьогодні у Верховній Раді депутат від "Нашої України" Юрій Ключковський. Він сказав, що вчора на складі "Експоцентру" депутати Ради від "Нашої України" знайшли близько 150 тонн агітматеріалів антиющенківського змісту. На складі, за словами Ключковського, виявлені також агітаційні матеріали на підтримку іншого кандидата на посаду Президента Віктора Януковича, вихідні дані яких не відповідають реальному накладові листівок.


Відповідний запит оголосив сьогодні у Верховній Раді депутат від "Нашої України" Юрій Ключковський.

Він сказав, що вчора на складі "Експоцентру" депутати Ради від "Нашої України" знайшли близько 150 тонн агітматеріалів антиющенківського змісту.

На складі, за словами Ключковського, виявлені також агітаційні матеріали на підтримку іншого кандидата на посаду Президента Віктора Януковича, вихідні дані яких не відповідають реальному накладові листівок.

Прес-служба Нацiонального комплексу "Експоцентр України" сьогодні заявила, що не має жодного стосунку до знайдених агiтацiйних матерiалiв.

Довірена особа кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича у ЦВК України Степан Гавриш вже переконаний, що виявлені агітаційні матеріали проти опозиційного кандидата Віктора Ющенка не є протизаконними і події навколо них назвав "піар-акцією" на користь Ющенка.

Центральна виборча комісія найближчим часом ухвалить рішення з приводу виявлення мільйонних тиражів листівок, які дискредитують Віктора Ющенка та пропагують Віктора Януковича. Хоча голова ЦВК Сергій Кивалов зазначає, що повноваження комісії є скромними:

“Для виборчої комісії закон “Про вибори”, особливо останній дуже ліберальний. І найбільшу санкцію, яку ми можемо застосувати до того чи іншого кандидата, я повторюю, максимум, якщо є бажання пожартувати, то це найвища міра, яку може застосувати ЦВК – це попередження”.
XS
SM
MD
LG