Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у рамках проведення першого міжнародного конгресу “Трипільська цивілізація” у селищі Трипілля, Київської області відкрили єдину у світі реконструкцію будинку доби Трипільської культури


Секретар оргкомітету міжнародного конгресу Іван Євтушенко впевнений, що вцілілі предмети Трипільської культури дають право говорити, що витоки європейської цивілізації походять саме із території сучасної України та сусідніх Молдови і Румунії.

Секретар оргкомітету міжнародного конгресу Іван Євтушенко впевнений, що вцілілі предмети Трипільської культури дають право говорити, що витоки європейської цивілізації походять саме із території сучасної України та сусідніх Молдови і Румунії. Трипільська цивілізація з’явилася задовго до нині визнаних цивілізацій шумерів, Єгипту і Вавилону. На відкритті реконструйованого помешкання трипільців була Богдана Костюк. 0910kbN Реконструйований трипільський будиночок виглядає як типове приміщення, де на першому поверсі знаходилися знаряддя праці, а також зерновики, а на другому поверсі жила родина. У помешканні найголовнішим місцем був так званий “червоний куток”. Саме у ньому на спеціальному жертовнику збиралися символічні пожертви для давніх богів – шматочки хліба, сіль і маленькі чашки із водою.
XS
SM
MD
LG