Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз, перебуваючи на Івано-Франківщині, заявив, що другий тур президентських виборів неминучий.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 11 жовтня 2004 - Лідер Соціалістичної партії України, кандидат на посаду президента Олександр Мороз, перебуваючи на Прикарпатті, заявив, що другий тур президентських виборів неминучий, а передвиборчу ситуацію в Україні загострює провокативна робота російських політтехнологів.

Негайне виведення військ з Іраку, розгляд законопроектів щодо продажу та купівлі землі, реформування роботи митної та податкової служби – такими мали б стати перші кроки, які здійснив би голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз у випадку перемоги на президентських виборах. Олександр Мороз також упевнений, що 31 жовтня відбудеться лише перший тур президентських виборів:

“Другий тур буде звичайно. І робота, яку ми проводимо, вже другий раз об”їжджаючи області України, зводиться до того, щоб до другого туру не потрапили представники влади, бо тоді будуть реалізовані всі ті наміри щодо фальсифікації виборів або ж визнання їх недійсними, або введення надзвичайного стану, який є сьогодні в арсеналі технологів на вулиці Банковій, технологів російських перш за все. Тому йдеться про виведення в другий тур, у друге коло представників не влади”.

Олександр Мороз також заявив, що чимало людей в оточенні основного опонента влади під час президентських виборів Віктора Ющенка працюють на провладного кандидата. На його переконання, саме такими подвійними гравцями є Червоненко та Костенко. Щодо отруєння Віктора Ющенка, то Олександр Мороз заявив, що в цій справі ще багато неясного. Він переконаний, що Віктор Ющенко повинен одужати і сам допомогти у з”ясуванні цієї заплутаної справи.

Лідер Соціалістичної партії України різко розкритикував діяльність нинішнього уряду під керівництвом Віктора Януковича. Він, зокрема, наголосив, що підвищення пенсій уже навесні призведе до різкого обвалу гривні. Він назвав такі популістські кроки уряду авантюрними. Антиконституційними назвав Олександр Мороз заяви кандидата на посаду Президента Віктора Януковича щодо введення в країні двомовності:

“Роздратування Кучми, на мій погляд, було цілком природне, тому що це та тема, яку він використав у 1994 році, зібравши голоси на Східній Україні. Кучма вже зараз знає, що це норма Конституції, а не прерогатива Президента”.

Основним своїм завданням на президентських виборах Олександр Мороз вважає, окрім власної перемоги, забезпечення всіх умов, щоб вибори відбулися і народ мав змогу обрати справді гідного кандидата.
XS
SM
MD
LG