Доступність посилання

ТОП новини

ОБ''ЄДНАННЯ ДЕМОКРАТИЧНИХ СИЛ НА ПІДТРИМКУ ЯНУКОВИЧА ЗАКЛИКАЄ НЕ ДОПУСТИТИ В УКРАЇНІ "КАШТАНОВОГО ЗАКОЛОТУ" ПІСЛЯ ВИБОРІВ.


Координаційна ради виборчого об''єднання демократичних сил на підтримку кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА закликає не допустити в Україні "каштанового заколоту" після виборів Президента України. Про це йдеться у зверненні Коордради до громадян України, переданому УНІАН прес-службою НДП.

У документі зазначається, що деякі кандидати на пост Президента України, втягуючи "закордонні мас-медіа й міжнародні структури у спекулятивні ігрища навколо теми нібито порушення виборчих стандартів у день голосування", "готують перенесення на український ґрунт "сербського" чи "грузинського" досвіду громадянського розбрату та силових методів захоплення влади. Фактично мова йде про загрозу політичного заколоту в державі".

За даними авторів звернення, у ніч на 1 листопада "очолювані опозиційними кандидатами політичні сили планують проведення півмільйонного мітингу біля Центральної виборчої комісії з метою здійснення тиску на членів комісії і, за несприятливих для них результатів виборів, - для зриву підрахунку голосів як першої фази так званого "каштанового заколоту".

Як зазначається в зверненні, "усвідомлюючи серйозність загрози національній безпеці України, політичній стабільності, суспільній злагоді, цивілізованому майбутньому України", Коордрада на підтримку В.ЯНУКОВИЧА виступає з ініціативою скликання Форуму демократичних сил.

Автори звернення звертається до Президента України з вимогою вжити всіх можливих заходів, щоб не допустити реалізації сценаріїв так званого "каштанового заколоту", забезпечити законність і правопорядок під час виборчого процесу.

Вони закликають народних депутатів України припинити політичну ворожнечу в стінах Верховної Ради, відновити продуктивну і ефективну роботу вищого законодавчого органу держави, відтворити політичний діалог та співпрацю між різними політичними силами, що представлені у складі її депутатського корпусу, забезпечити дієвий парламентський контроль під час виборчої кампанії.

Депутатів місцевих рад автори звернення просять "зробити все можливе для забезпечення громадянського контролю за виборчими процедурами, для недопущення соціальних конфліктів та загострення суспільно-політичної ситуації в регіонах".

Коордрада на підтримку В.ЯНУКОВИЧА звертається до Кабінету Міністрів України, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій "з вимогою - разом із правоохоронними органами здійснити заходи щодо стабілізації суспільно-політичної ситуації у місцях її найбільшої напруженості, упередження провокацій та потенційних конфліктів".

Також автори документу звертаються до працівників мас-медіа із закликом, "об''єднавшись разом, вжити заходів, спрямованих на протидію антиукраїнським медіа-операціям і політико-психологічним маніпуляціям в інформаційно-комунікативній сфері та на провокування нових розколів у суспільстві".

А співвітчизників автори звернення закликають бути пильними, оскільки "наш спільний громадський обов''язок – зберегти конституційний лад, забезпечити дотримання демократичних процедур у ході виборчого процесу, не допустити протиправних, деструктивних дій з боку радикальних сил".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG