Доступність посилання

ТОП новини

МЕТА ЗАКОНОПРОЕКТУ ПРО 50-ВІДСОТКОВИЙ БАР''ЄР У ДРУГОМУ ТУРІ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА – ВІДМІНА ВИБОРІВ, ВВАЖАЄ ЮЩЕНКО.


Фракція "Наша Україна" не буде підтримувати законопроект, згідно з яким перемогу в президентських виборах здобуде той політик, який набере у другому турі більше 50% голосів виборців. Про це сказав сьогодні журналістам в Одесі кандидат на пост Президента України, лідер "Нашої України" Віктор ЮЩЕНКО.

Він нагадав, що ще на стадії підготовки зазначеного проекту закону за нього не віддав свій голос жоден з членів фракції "Наша Україна". "Це вже засвідчує нашу позицію", - наголосив кандидат. "На наш погляд, це неконструктивний документ, який ставить за мету, по суті, відміну виборів 31 жовтня", - наголосив В.ЮЩЕНКО.

На його думку, зазначений законопроект є намаганням втягнути Україну у політичні авантюри. "Тому, безумовно, ми і на стадії його підготовки, і на стадії його розгляду у парламенті, не будемо його підтримувати", - додав кандидат на пост Президента.

Як повідомляв УНІАН, у парламенті зареєстровано проект постанови про внесення змін до закону про вибори Президента, підписаний групою народних депутатів – членів групи "Центр", фракцій СДПУ(о), БЮТ та інших (Василь ГАВРИЛЮК, Станіслав СТАШЕВСЬКИЙ, Василь ОНОПЕНКО, Геннадій РУДЕНКО, Тарас ЧОРНОВІЛ та інші), відповідно до яких на пост Президента може бути обраний той кандидат, за кого проголосувало більше 50% виборців.

Зокрема, депутати пропонують викласти у новій редакції 84-ту статтю закону, за якою обраним у день виборів на пост Президента України вважається кандидат, який одержав на виборах більше 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Подібні зміни пропонується внести і до статті №85, яка стосується повторного голосування (другого туру).

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG