Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна конференція з прогресивного урядування в Угорщині.


Василь Плоскіна

Угорщина, 14 жовтня 2004 – У четвер і п’ятницю в Угорщині відбудеться міжнародна конференція, присвячена питанням прогресивного урядування. Наприкінці тижня будапештська столиця і куротне місто Балатонесед приймуть у себе понад дві тисячі високопоставлених учасників заходу з багатьох країн світу. Угорська влада вживає безпрецедентних заходів безпеки.

На міжнародну конференцію дали згоду приїхати три віце-президенти, 11 голів урядів ( серед них, зокрема, прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер), 186 міністрів і 2400 інших учасників з-за кордону. Інформація про цей представницький форум з’явилася в угорській пресі лише в середу з міркувань безпеки. В ці дні відповідні підрозділи поліції, прикордонників і збройних сил мають завдання вести посилене спостереження на землі й за ситуацією у повітряному просторі Угорщини, аби не допустити можливих терористичних актів. Полк національної гвардії цілодобово охоронятиме 14 високопоставлених осіб з-за кордону. Поліція перекриє окремі ділянки шосейних доріг в тих місцях, де пролягатимуть маршрути руху інших учасників міжнародної конференції.

Напередодні члени кабінету з питань національної безпеки провели нараду, на яку були запрошені керівники всіх силових структур Угорщини для узгодження синхронних дій на час проведення конференції. Так, ВПС Угорщини подвоять охорону повітряного простору за допомогою наявних військових літаків й відповідних наземних пристроїв. А на узбережжі озера Балатон у четвер в районі міста Балатонесед чергуватимуть армійські підрозділи, підсилені бронетехнікою й гелікоптерами. На думку представників спецслужб, саме це курортне місто є найбільш вразливим з огляду на сучасні вимоги безпеки, тому тут введуть другий ступінь захисту (всього ж їх існує п’ять). Тим часом до Угорщини вже в середу почали прибувати учасники конференції, яких розміщують в будапештських готелях високого класу.

Вважається, що найбільшій небезпеці з боку міжнародних терористів у ці дні в Будапешті піддається персона англійського прем’єр-міністра Тоні Блера. В угорській столиці чергуватимуть додаткові поліцейські патрулі, а деякі вулиці будуть цілком закритими для транспортного руху. Мерія Будапешта сподівається на розуміння жителів і гостей столиці в цьому плані, повідомляється в угорській пресі напередодні проведення міжнародної конференції з питань прогресивного урядування. Між тим силові структури Угорщини наразі не мають у своєму розпорядженні жодної інформації, яка б свідчила про активізацію діяльності місцевих екстремістських угрупувань чи про плани терористичних організацій за кордоном щодо Угорщини наприкінці тижня. Про це, зокрема, повідомив у середу бригадний генерал поліції Ференц Сабо.
XS
SM
MD
LG