Доступність посилання

ТОП новини

АВСТРАЛІЯ ПОГОДИЛАСЬ НА ВІДКРИТТЯ ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ ПОЗА МЕЖАМИ ДИПЛОМАТИЧНИХ ПРЕДСТАВНИЦТВ УКРАЇНИ.


Австралія погодилась на відкриття на своїй території додаткових виборчих дільниць поза межами дипломатичних представництв України для того, щоб українські громадяни, які проживають у цій країні, змогли проголосувати на виборах Президента України. Про це журналістам повідомив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ. Він нагадав, що на відкриття додаткових виборчих дільниць погодились також В''єтнам, Російська Федерація та Республіка Молдова.

За словами М.ЛУБКІВСЬКОГО, Міністерство закордонних справ України, зокрема, подало пропозиції до Центральної виборчої комісії України про утворення додаткових 4 дільниць на території Молдови. Самі дільниці, очевидно, будуть розташовані в українських школах. За словами М.ЛУБКІВСЬКОГО, МЗС продовжує працювати з урядами країн, де проживають і працюють українські громадяни, з тим, щоб вони надали дозвіл відкрити додаткові виборчі дільниці. М.ЛУБКІВСЬКИЙ повідомив, що Німеччина і Греція одразу зазначили, що їх законодавство не передбачає участі іноземних громадян у виборах поза межами своїх посольств.

Італія та Канада відповіли, що вибори можуть проводитись виключно на території дипломатичних і консульських установ України. М.ЛУБКІВСЬКИЙ також зазначив, що робота, яка проводиться МЗС щодо підготовки до виборів, засвідчила велике прагнення громадян України взяти участь у виборах. "До кожного випадку ми підходимо дуже уважно, аналізуємо інформацію, яку передаємо ЦВК, і остаточне рішення щодо відкриття самих виборчих дільниць у кожному конкретному випадку буде приймати Центрвиборчком", - сказав М.ЛУБКІВСЬКИЙ.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG