Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма відвідав іракських дітей, які відпочивають та оздоровлюються в Криму.


Володимир Притула

Симферополь, 15 жовтня 2004 - Гучною і веселою музикою іракські діти починають перший день священного місяця Рамадана, місяця посту, молитви і покаяння, який розпочався у сьогодні. Сьогодні ж до євпаторійського дитячого санаторно-оздоровчого центру «Дружба», де відпочивають і лікуються 39 малих мусульман з Іраку, прибув Президент України Леонід Кучма. Перед його приїздом іракські дітлахи слухняно відбули кількагодинну репетицію, вивчивши, де треба плескати у долоні, де вручати квіти високим гостям, а де скандувати „Спасібо!”.

Концертна програма, підготовлена школярами з різних регіонів України, які відпочивають у центрі, велася російською. Український Президент теж спілкувався з малими іракцями російською мовою. Леонід Кучма побажав від свого імені, а також всіх дорослих і дітей України, щоб іракські діти тут набралися сил і здоров’я, щоб на їхніх обличчях було більше посмішок. Після виступу Леоніда Кучми іракські діти чемно крикнули „Спасібо!” і заспівали пісню. 9-річна Бана з Багдада каже, що їй дуже подобається Україна, як і український Президент, він такий "смішний і добрий." Бана каже, що їй весело та цікаво і тут майже як вдома.

Представники Міністерства освіти Іраку подякували Президенту України і всім українцям, що забезпечували перебування дітей у Центрі «Дружба» і робили усе, „щоб діти Іраку забули про ті жахи, які відбуваються в їхній країні”.

Це вже друга група іракських дітей, які відпочивають у Євпаторії на запрошення Президента Леоніда Кучми. Прибуття наступної дитячої делегації з Іраку планується 18 жовтня. За інформацією Міністерства освіти Іраку, після перебування першої групи школярів в центрі «Дружба» зросла кількість іракських батьків, які висловили бажання відправити своїх дітей на оздоровлення до України.

Під час перебування в Євпаторії, малі іракці проходять лікувальний та реабілітаційний курси, вони відвідують історичні місця Криму. Побували на українських військових кораблях у Севастополі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG