Доступність посилання

ТОП новини

ЗА ОСТАННІ ДНІ СПИСКИ ВИБОРЦІВ БУЛИ ЗБІЛЬШЕНІ НА 200 ТИС. ОСІБ – ЦВК.


За останні дні списки виборців були збільшені на 200 тис. осіб. Про це в інтерв’ю журналістам повідомив заступник голови ЦВК Ярослав ДАВИДОВИЧ.

Зокрема, Я.ДАВИДОВИЧ сказав, що станом на минулу суботу списки виборців становили 36 млн. 80 тис. Після чергової перевірки вони становлять 36 млн. 280 тис. При цьому Я.ДАВИДОВИЧ зауважив, що процес уточнення списків ще триває. За його словами, «це життя, вони уточнюються щоденно, хтось вибуває…»

В той же час Я.ДАВИДОВИЧ поскаржився на те, що роботі над уточненням списків заважає відсутність співпраці з місцевими органами влади та ліквідація інституту прописки. «Ви зрозумійте, що ліквідація прописки як інституту на коліна поставила не тільки ЦВК, а й всі державні інституції, адже ліквідувавши інститут прописки, ми не ухвалили рішення про державну реєстрацію», - сказав він.

Я.ДАВИДОВИЧ також зазначив, що органи місцевої влади фактично усунулися від організації виборів. «З одного боку, їм набридло слухати про адміністративний ресурс і вони усунулися, а з іншого боку, що ми в замін взяли – маючи на місцях 46 політизованих людей, правових негілістів, які поняття не мають, як організувати вибори (мається на увазі члени дільничних комісій, обраних до складу від кандидатів в Президенти – УНІАН)».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG