Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК МАЄ МЕХАНІЗМ, ЯКИЙ НЕ ДОЗВОЛИТЬ ЗІРВАТИ ВИБОРИ ЧЕРЕЗ НЕЯВКУ ЧЛЕНІВ ДІЛЬНИЧНИХ КОМІСІЙ – ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЦВК.


Центральна виборча комісія має механізм, який не дозволить зірвати вибори через неявку членів дільничних комісій в день виборів.

Про це в інтерв’ю журналістам повідомив заступник голови ЦВК Ярослав ДАВИДОВИЧ, коментуючи поширену в багатьох ЗМІ інформацію про те, що нібито існує сценарій зриву виборів відповідно до якого представники «технічних кандидатів влади» не з’являться в день голосування на свої робочі місця і рішення дільничних комісій будуть нелегітимними.

Я.ДАВИДОВИЧ підкреслив, щоб уникнути такої ситуації законодавці чітко прописали в законі про вибори Президента механізм, який унеможливлює подібні дії.

Крім того, Я.ДАВИДОВИЧ спростував чутки, що нібито у виборчу ніч ЦВК не буде оголошувати проміжну інформацію про хід підрахунку голосів, як це було зазвичай. Я.ДАВИДОВИЧ сказав, що ЦВК працюватиме в цілодобовому режимі не тільки в ніч виборів, а й декілька днів до них і 10 днів після них. Він розповів, що ЦВК готує великий зал у Київській обласній держадміністрації (ЦВК знаходиться в будівлі КДОА – УНІАН), де буде два великих плазменних екрани. Всю ніч будуть своєрідні відеоконференції з усіх 27 регіонів України.

Прямі включення з територіальних та дільничних виборчих комісій великих міст, районів, сіл тощо. «Ви будете мати можливість бачити живу картинку з різних комісій, поспілкуватися з виборцями, членами комісій, спостерігачами», - сказав він. При цьому Я.ДАВИДОВИЧ додав, що ЦВК шукає ще один зал і планує запросити не лише пресу, а й спостерігачів.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG