Доступність посилання

ТОП новини

У краї Косово в четвер закінчилася передвиборча кампанія напередодні парламентських виборів, котрі призначено на суботу, 23 жовтня


Сербський уряд прем’єр-міністра Воїслава Коштуниці закликав косовських сербів бойкотувати голосування.

Сербський уряд прем’єр-міністра Воїслава Коштуниці закликав косовських сербів бойкотувати голосування.

Йдеться про другі вибори від 1999 року, коли провінція стала протекторатом ООН. Представники Міжнародної адміністрації та миротворчих сил висловлюють сподівання, що вибори пройдуть без інцидентів.

Значна частина сербів, за рекомендацією Кабінету міністрів та Сербської православної церкви, заявляє про намір бойкотувати голосування. Вони стверджують, що в провінції немає умов для вільних виборів.

Президент Сербії Борис Тадич закликав земляків узяти участь у виборах, оскільки, за його словами, лише активною діяльністю в державних органах вони будуть у змозі впливати на врегулювання остаточного статусу Косова.

Прихильники бойкоту провели цього тижня маніфестації в Белґраді та в усіх сербських анклавах провінції. А Тадича вони називають зрадником сербського народу та співробітником албанських екстремістів.

Усі албанські лідери в передвиборчій кампанії виступали за незалежність Косова та за європейську інтеграцію провінції. А щодо Сербії, то вони готові розвивати з нею добросусідські відносини й нічого більше. Це всупереч тому, що відповідною резолюцією Ради безпеки ООН установлено, що Косово є складовою частиною Сербії.
XS
SM
MD
LG