Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко в Маріуполі.


Сергій Гармаш

Донецьк, 21 жовтня 2004 - Кандидат у Президенти України Віктор Ющенко знає, що саме на Донеччині влада запускає про нього найбільше байок, але залишився задоволеним своїм візитом у Маріуполь.

У середу відбувся передвиборчий візит кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка в Донецьку область. В Маріуполь, де на нього чекали 5-6 тисяч виборців, лідер “Сили народу” приїхав із тригодинним запізненням і на звичайному таксі. Справа в тому, що літак, на якому кандидат мав прилетіти в приморське місто, місцевий аеропорт на прийняв через туман. Тому приземлився Віктор Андрійович у Донецьку. По дорозі Ющенко телефоном відповідав на запитання чату з його участю, запланованого на цей час на місцевому Інтернет-порталі.

Тож, програма візиту була зруйнована, чи то погодою, чи то супротивниками кандидата. Але взагалі, Віктор Андрійович залишився задоволеним Донеччиною.

“Я виходив зі своєю командою з розуміння того, що найбільше байок про мене, про мій світогляд, мораль, про моє оточення влада запустила якраз на сході. Тому ми вибрали якраз важливі точки на сході. Як обласні центри, так і центри обласного підпорядкування. У даному випадку це Маріуполь”.

Перше приємне враження Донеччина подарувала Ющенкові в особі таксиста, який віз його з Донецька в Маріуполь. Колишній шахтар, він виявився людиною політично обізнаною. Коректністю та професійністю вразили Ющенка й донецькі міліціонери, які супроводжували його з обласного центру. В самому Маріуполі також не було явних провокацій.

Одним з важливих для Донбасу моментів виступу Ющенка в Маріуполі були стосунки з Росією. “Росія – стратегічний, вічний партнер України. Крапка”, - так визначив кандидат свою позицію.

“Коли мені говорять: так куди ж ми йдемо - Янукович на схід веде, Ющенко на захід? Я вас запитую друзі: у вас є сусіди (незалежно від того , чи ви в місті живете, чи в селі) - як ви строїте свої відношення з сусідами? З тим, що справа, добре, з тим ,що зліва , погано? Ні, та боронь Боже. Ладком треба і з одним, ладком і з другим. Чому? Та тому що і там, і там є ваші інтереси”.

За словами Віктора Ющенка, ще шість років тому Росія споживала 38% того, що виробляла Україна. А зараз цей показник складає лише 18 %. “Це тенденція, яка не влаштовує Україну, і я впевнений, не влаштовує Росію”, – сказав Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG