Доступність посилання

ТОП новини

БАГАТО УКРАЇНСЬКИХ ВИБОРЦІВ НЕ ОБІЗНАНІ ЗІ СВОЇМИ ПРАВАМИ - КЕРІВНИК ПРОЕКТУ "СИЛА ОДНОГО".


Керівник проекту "Сила одного" Вікторія ГУБСЬКА повідомила, що багато українських виборців не обізнані зі своїми правами.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН, підбиваючи підсумки передвиборчого проекту громадської освіти "Сила одного", який було організовано Українським Конгресовим комітетом Америки за сприяння Американського національного фонду підтримки демократії та за підтримки Центральної виборчої комісії України.

"Багато виборців в Україні не обізнані із своїми правами", - сказала В.ГУБСЬКА.

За словами В.ГУБСЬКОЇ, головною метою проекту "Сила одного" було ознайомлення виборців в різних регіонах України з усіма претендентами на президентську посаду. Під час зустрічей із виборцями, журналістами, представниками громадських організацій дотримувався принцип надання всім кандидатам на пост Президента України чи їхнім довіреним особам рівних можливостей. Проект здійснювався з липня по жовтень 2004 року, були проведені зустрічі в Одесі, Полтаві, Сімферополі, Херсоні, Харкові, Запоріжжі, Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Миколаєві.

В.ГУБСЬКА зазначила брак просвітницької літератури щодо прав та обов’язків виборців. За її словами, здебільшого люди не читали Закон України “Про вибори Президента України”, він є для них завеликий, а виборцям треба було подати сконцентровану інформацію про їх права і обов’язки на виборах.

Координатор проекту "Сила одного" Анатолій ЯКОВЕЦЬ зазначив, що під час виконання проекту не обійшлося без серйозних перешкод. У деяких містах порушувалося право громадян України на одержання інформації. За його словами, виникали труднощі з розміщенням оголошень про зустріч виборців з учасниками проекту у Херсоні, Донецьку, Луганську, Миколаєві, редакції обласних радіо та газет відмовлялися від розміщення реклами навіть за чималу платню. Також А.ЯКОВЕЦЬ повідомив, що у Сумах жоден заклад не погодився надати приміщення для зустрічі, тому організатори не мали можливості виконати у цьому місті свою роботу.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG