Доступність посилання

ТОП новини

ПИСЬМЕННИКИ, ЯКІ ПІДТРИМАЛИ ЮЩЕНКА, НАЗИВАЮТЬ БЕЗПІДСТАВНИМИ ЗВИНУВАЧЕННЯ У РУСОФОБСТВІ.


12 українських письменників, які написали відкритий лист на підтримку кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА, називають безпідставними звинувачення на їхню адресу у «русофобстві».

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції у прес-клубі В.ЮЩЕНКА «Так!».

«Було прикро читати відгуки російських діячів культури», - сказав Юрій АНДРУХОВИЧ. «Я думаю, що їм принесли півречення про мову «попси і блатняка» - і все», - додав він.

Українські письменники висловили думку, що російських діячів культури, швидше за все, просто використали у передвиборчій боротьбі.

«Я, наприклад, організую зараз тур російського письменника Віктора ЄРОФІЄВА Західною Україною і мені прикро чути від російських колег про мою русофобію чи печерну ксенофобію», - зазначив Ю.АНДРУХОВИЧ.

Водночас, письменники зазначили, що у своєму листі, коли писали про мову «попси і блатняка» мали на увазі лише те, чим на сьогодні заповнений теле- та радіопростір України. «Телебачення і радіо цілодобово транслюють Ф.КІРКОРОВА, «Владимирський централ» та інші «мусі-пусі», - сказав письменник Олександр БОЙЧЕНКО. «Ці відходи вашого виробництва перетворили моє місто на смітник», - додав він, звертаючись до своїх російських колег.

Українські письменники зазначили, що не мали наміру ображати російську мову, мову Олександра Пушкіна, Льва Толстого, Івана Тургенєва та інших російських класиків.

Присутній на прес-конференції Іван АНДРУСЯК зазначив, що коли його донька, яка навчається у третьому класі запитала: «А що значить болтати по фєнє?», він зрозумів необхідність підписатися під листом. «Я не думаю, що хтось із вас, чи хтось з тих людей, які критично реагували на цю заяву, хотіли б, щоб їх діти «ботали по фєнє», - сказав І.АНДРУСЯК.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG