Доступність посилання

ТОП новини

МІЛІЦІЯ ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ ЩОДО ПОБИТТЯ ДЕПУТАТАМИ СПІВРОБІТНИКІВ "ТИТАНУ" І "БЕРКУТУ" БІЛЯ ЦВК.


Міліція порушила кримінальні справи щодо побиття депутатами співробітників підрозділів "Титан" і "Беркут" біля ЦВК, а також справу щодо кидання камінням у вікна будівлі ЦВК.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Олександр САВЧЕНКО.

За його словами, за кидання каміння та димових шашок у вікна будівлі ЦВК затримано 6 осіб, у зв''язку з чим порушено кримінальну справу за ст.296 ч.2 Кримінального кодексу України (злісне хуліганство). Зараз цю справу прийнято до провадження слідчим управлінням ГУ МВС України в м.Києві. Затримані особи відкидають звинувачення на свою адресу.

О.САВЧЕНКО також зазначив, що якщо під час досудового слідства буде встановлено мотив, за яким ці молоді люди скоїли злочин, не виключено, що буде порушено ще кілька кримінальних справ. Для більш повного встановлення картини з цього приводу слідчими будуть проводитися очні ставки та відтворення на місці події.

За фактом побиття групою народних депутатів двох співробітників спецпідрозділу "Титан" та спецпідрозділу "Беркут" біля приміщення ЦВК, порушено кримінальну справу за ст.345 ККУ (напад та нанесення тілесних ушкоджень працівникам міліції).

У рамках розслідування цієї справи і по мірі надходження інших даних та доказів, не виключено, що також будуть порушені інші кримінальні справи. Побиття групою невідомих людей, які стояли біля сходинок до входу в приміщення ЦВК, кримінальну справу порушено та розслідує прокуратура Києва. Всього, зазначив присутній на прес-конференції начальник головного слідчого України МВС України Віктор ЗАЗАРОВ, під час нападу групою молодиків отримали тілесні ушкодження різного ступеню 8 осіб. Зараз міліція вживає заходів щодо встановлення тих, хто скоїв напад на людей для того, щоб їх затримати.

Водночас, О.САВЧЕНКО сказав, що правоохоронні органи на сьогодні не мають даних про те, що під час побиття людей застосовувалися молотки чи інші предмети. Відповідаючи на питання, чи буде посилена охорона приміщення ЦВК 31 жовтня, О.САВЧЕНКО сказав, що поки якихось конкретних планів щодо цього немає, але, звісно, охорону буде посилено.

Як повідомляв УНІАН, пізно увечері 23 жовтня невідомі, одягнуті у цивільне, здійснили напад на прихильників "Нашої України", які перебували біля ЦВК в очікуванні рішення комісії щодо утворення додаткових виборчих дільниць, зокрема в Росії. Одинадцять осіб було доставлено до лікарень з тяжкими тілесними ушкодженнями.

Народний депутат Олександр ТРЕТЯКОВ повідомив, що у молодиків, які здійснили напад на пікетувальників біля ЦВК, вилучені посвідчення співробітників спецпідрозділу "Титан" і один із них виявився співробітником приватної охоронної фірми. У всіх них при собі була табельна зброя.

Водночас, згідно з прес-релізом Центру громадських зв''язків ГУ МВС України в місті Києві, 10 народних депутатів побили представників спец підрозділу "Беркут", які охороняли приміщення ЦВК і здійснили напад на двох співробітників Державної служби охорони.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG