Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво передвиборчого штабу Віктора Ющенка на Івано-Франківщині висунуло звинувачення правоохоронним органам.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 26 жовтня 2004 - Керівники передвиборчого штабу Віктора Ющенка звинуватили представників обласного управління внутрішніх справ в тому, що вони чинили перешкоди виїзду делегації з Прикарпаття на акції щодо підтримки Віктора Ющенка в Києві. Згідно із заявою, правоохоронці не лише заблокували виїзди з території області, але й перешкоджали руху автобуса з делегацією. Такі дії загрожували життю тих, хто прямував до Києва.

Розпочавши прес-конференцію, депутат Верховної Ради від фракції “Наша Україна” Микола Круць продемонстрував спецзасіб, як він сам його назвав, який кинули під колеса автобуса з делегацією, що прямувала з Прикарпаття до Києва для участі в акціяях на підтримку Віктора Ющенка. Так звану залізну “кішку” кинули з автомобіля без номерів. Однак особи з цього автомобіля, як стверджують “нашоукраїнці” перед тим кілька разів розмовляли з правоохоронцями.

З цього приводу Микола Круць наголосив: “Я стверджую, що працівниками правоохоронних органів був замах на людей, які пересувалися мирно в атомобілі, знову ж таки підкреслюю, пересувалися згідно з чинним законодавством, абсолютно не порушуючи закону”.

Представники передвиборчого штабу Віктора Ющенка детально розповіли, як правоохоронці не випускали автобус з делегацією з Івано-Франківська. Його зупиняли під найрізноманітнішими приводами. Міліціонери, переважно офіцерський склад, відмовлялися давати відповіді щодо своїх дій депутатам Верховної Ради України, які супроводжували автобус. Керівники області та силових структур не реагували на дзвінки депутатаів Верховної Ради.

Заступник голови обласної ради Романія Постолянюк підкреслює: “Я вважаю, що це екстремальна ситуація. На телефон голови обласної держадміністрації я додзвонитись не змогла, але дозвонилась до заступника, Зварича, і сказала “Ігор Теодорович, дійсно надзвичайна ситауація”. Реакції жодної, нуль. Але я змушена, мені гірко, але на першій сесії обласної ради ми мусимо голосно сказати, що на такий орган, як обласна рада, виконавча влада не звертає жодної уваги взагалі. То чи потрібен він виконавчій владі?”

Виїзди з Івано-Франківської області були блоковані технікою, яка стояла на дорогах і мостах упродовж багатьох годин. Для того, щоб вона не покинула місце розташування, її контролювали правоохоронці.

З цього приводу депутат Верховної Ради Микола Круць заявив: “Ми звернулись з народним депутатом Ткачем того ж вечора до прокурора області, до служби безпеки, до управління внутрішніх справ. Ніякої відповіді до сьогоднішнього дня немає”.

Його доповнив депутат Верховної Ради Роман Ткач: “Я окремо хочу звернутися через засоби масової інформації до дружин, коханих і матерів міліціонерів. Спам’ятайте своїх дітей!”

Представники передвиборчого обласного штабу Віктора Ющенка заявили, що дії правоохоронних органів області зараз спрямовані на те, щоб зірвати вибори. Особливу тривогу викликають силові дії. Адже кидання спецзасобів під колеса автобуса могло стати причиною ДТП і відповідно спричинити загибель багатьох людей.

Завершуючи прес-конференцію, нашоукраїнці наголосили, що зараз вони можуть лише покладатися на високу свідомість галичан, які не допустять антиконституційних дій на виборчих діяльницях і власними руками забезпечать демократичний перебіг виборів у реґіоні.
XS
SM
MD
LG