Доступність посилання

ТОП новини

“Путін-шоу” – так польська преса назвала виступ російського президента у вівторок одночасно на трьох загальноукраїнських каналах


Про ситуацію в Україні висловились також польський президент, письменницька організація “ПЕН-клуб” та інтелігенція – всі вони висловлюють занепокоєння передвиборчою ситуацією в Україні. У більшості коментарів наголошується, що хоч російський президент і не закликав прямо голосувати за Януковича, то все ж вихваляв його на всі лади і за досягнення економічного зросту, і за зміцнення співпраці в рамках ЄЕП. “Москва і раніше втручалася у виборчі процеси в інших країнах, зокрема СНД, але це щось цілком нове, бо раніше це не було так відкрито і в таких масштабах ,"– пише газета “Жечпосполіта”.

Про ситуацію в Україні висловились також польський президент, письменницька організація “ПЕН-клуб” та інтелігенція – всі вони висловлюють занепокоєння передвиборчою ситуацією в Україні.

У більшості коментарів наголошується, що хоч російський президент і не закликав прямо голосувати за Януковича, то все ж вихваляв його на всі лади і за досягнення економічного зросту, і за зміцнення співпраці в рамках ЄЕП.

“Москва і раніше втручалася у виборчі процеси в інших країнах, зокрема СНД, але це щось цілком нове, бо раніше це не було так відкрито і в таких масштабах ,"– пише газета “Жечпосполіта”.

Директор Інституту Східної Європи Варшавського університету Ян Малицький у коментарі для газети “Трибуна” зазначив, що візит Путіна до Києва слід розглядати як типові політичні дії, бо хоч формально російський президент приїхав на урочистості з нагоди 60-ліття визволення української столиці від фашистської окупації, та об”єктивно його приїзд напередодні виборів слід розцінити як пряму підтримку президента Кучми і його кандидата Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG