Доступність посилання

ТОП новини

ТОМЕНКО ВВАЖАЄ, ЩО СЬОГОДНІШНЯ ЗАЯВА ТЕЛЕЖУРНАЛІСТІВ ПРОТИ ТИСКУ НА НИХ З БОКУ ВЛАДИ ДАЄ ШАНС ПОЛІТИЧНІЙ ЖУРНАЛІСТИЦІ ВІДРОДИТИСЯ.


Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО вважає, що сьогоднішня заява тележурналістів проти тиску на них з боку влади дає шанс політичній журналістиці відродитися.

Зокрема, у коментарі, переданому УНІАН прес-службою Центрального штабу Віктора ЮЩЕНКА, М.ТОМЕНКО, коментуючи заяву проти цензури на телеканалах, поширену сьогодні журналістами "Інтера", ICTV, "Нового каналу" та НТН, зауважив: "Краще пізно, аніж ніколи. Саме таким чином я міг би пояснити те, що політичні журналісти-інформаційники, більшість яких працює на телеканалах, що пропагували недостовірну, неправдиву, і значною мірою брехливу інформацію, вирішили щось змінити у своїй діяльності".

"Звичайно, сумно, що така їхня позиція, професіоналізм і людське сумління почали брати гору лише за два дні до президентських виборів, і за день до завершення агітаційної кампанії. Але краще пізно, ніж ніколи. Цілком зрозуміло, що справді найбільше випробування для журналістів – це 31 жовтня і останні дні виборчої кампанії", - наголосив голова парламентського комітету з питань свободи слова.

За його словами, не є таємницею, що в останній день агітації "пропонується вкидання фантастично брудних речей про Віктора ЮЩЕНКА і безвідповідальних обіцянок та соціальних благ, які повинні йти від нинішньої влади". "Є дуже велика загроза дезінформування про те, що буде відбуватиметься в день виборів. Недаремно робиться все, щоб позбавити ефіру в ніч виборів теле- і радіокомпанію "Ера", які останнім часом почали наближатися до стандартів об''єктивності і неупередженості", - підкреслив народний депутат.

М.ТОМЕНКО переконаний, що треба вітати такий заклик. "Якщо журналісти не лише заявлять про те, що хочуть так працювати, а можуть вплинути на інформаційну політику своїх каналів бодай в останній день виборчої кампанії і в день голосування, можна буде говорити про те, що політична журналістика в Україні має шанс відродитися", - заявив він.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG