Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборча ситуація на Івано-Франківщині.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 28 жовтня 2004 - Уперше від часу здобуття незалежності студенти Прикарпаття зібрали кількатисячний мітинг на підтримку Віктора Ющенка. Водночас голова обласної держадміністрації на зустрічі з мас-медіа запевнив, що вибори на Прикарпатті відбудуться без порушень.

Молодіжні громадські організації “Пора”, “Чиста Україна” та “Студентська хвиля” вивели на центральний вічевий майдан Івано-Франківська більше двох тисяч студентів. Мітинг відбувся під гаслом “Свободу не спинити!” і був спрямований на підтримку кандидата на посаду Президента Віктора Ющенка. Під час зібрання студенти заявили, що кількасот юнаків та дівчат обов’язково поїдуть до Києва, щоб підтримати лідера “Нашої України”.

Водночас голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк зібрав журналістів для того, щоб роз’яснити позицію влади напередодні президентських виборів:

“Хочу відразу зазначити і повторити слова, які говорив раніше Президент України Леонід Данилович Кучма, що вибори Президента відбудуться 31-го жовтня, нового Президента України. А якщо народ України не вибере Президента у першому турі 31-го жовтня, то обов’язково вибере нового президента України 21-го листопада. Я двічі наголосив це, щоб зняти інсинуації довкола того, що влада планує зірвати вибори”.

Журналісти намагалися з’ясувати у Михайла Вишиванюка, чому міліція перекрила виїзди з території області в той час, коли до Києва відправлялися автобуси з прихильниками кандидата в президенти Віктора Ющенка. Голова обласної держадміністрацїі пояснив це наступним чином:

“Ті блокпости дійсно в нас стояли, адже в нас протягом жовтня місяця, на превеликий жаль, викрадено 13 легкових автомобілів. Вони стояли і будуть стояти”.

Михайло Вишиванюк також не зміг пояснити, чому потяги на Київ з 22-го на 23-є жовтня відправлялись порожніми, а пасажирам заявляли, що квитків немає. Варто нагадати, що напередодні керівник обласного передвиборчого штабу Віктора Ющенка Зіновій Шкутяк заявив, що залізниця – не приватна фірма міністра транспорту України і звинуватив владу в тому, що вона таким чином перешкоджала прихильникам Віктора Ющенка взяти участь у київському зібранні на його підтримку.

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації кілька разів запевнив журналістів, що влада не допустить жодних порушень на виборчих дільницях і виборчі дільниці будуть оснащені всім необхідним. А на завершення навіть дав усім охочим свій особистий номер мобільного телефона: мовляв, якщо порушуватимуть, звертайтеся.
XS
SM
MD
LG