Доступність посилання

ТОП новини

Микола Мельниченко: "Я дуже хвилююся за життя Олександра Волкова".


Зиновій Фрис

Прага, 28 жовтня 2004 - У вчорашній нашій передачі колишній охоронець президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко говорив про те, що пани Кучма і Янукович хочуть втягнути президента Росії Владіміра Путіна в аферу - силовий варіант президентських виборів. Представник "Нашої України" Олег Рибачук заявив сьогодні про зрив виборів владою через нібито небажання перемоги Януковича. Про це, а також інші передвиборні проблеми - розмова з М. Мельниченком.

Микола Мельниченко

Як я наголошував, вчора між Путіним та Кучмою відбулася досить непроста розмова. І чим вдалося втягнути Путіна в аферу Медведчука буде відомо вже на початку наступного місяця. Ми побачимо, що відбуватиметься в Києві і як на ці події буде реагувати Москва.

Я переконаний, що Кучма, Медведчук і Янукович ніколи не підуть на силові варіанти без дозволу керівництва Росії. Але я переконаний сьогодні, що Путін не прийняв для себе остаточного рішення. Все буде залежати від реакції українців.

Сьогодні гасло “Моя хата з краю” буде означати для кожного тяжкі та трагічні наслідки, тому що бандит Янукович нікого не пожаліє. Бандит Кучма у порівнянні з бандитом Кучмою буде виглядати янголом.

Не можна розслаблятися, потрібно боротися за кожен голос, за мінімізацію фальсифікації виборів.

Зиновій Фрис

Як можуть, на Вашу думку, розвиватися події, пане Мельниченко?

Микола Мельниченко

План розроблений під керівництвом Медведчука та затверджений Кучмою передбачає декілька варіантів розвитку подій: від проголошення Януковича переможцем вже в першому турі за рахунок фальсифікації виборів до визнання виборів недійсними.

В усіх цих варіантах передбачається використання силового сценарію під час якого будуть використовуватися як офіційні підрозділи так і бандитські угрупування. Тому на сьогоднішній день величезне занепокоєння для Кучми і Януковича, Медведчука викликають представники середньої та низової ланки своїх структур, які в абсолютній своїй більшості не бажають виступати проти власного народу.

Зиновій Фрис

Вчора пан Янукович відвідав спецназівців у лікарні. Це випадково?

Микола Мельниченко

Саме тому Янукович вчора прийняв рішення особисто підтримувати тих міліціонерів, які безпосередньо приймали участь у брудних провокаціях організованих владою 23 жовтня біля ЦВК. Також занепокоєння у Кучми, Януковича, Медведчука викликає і позиція окремих суддів ВСУ.

Незважаючи на те, що голова ВСУ пан Маляренко є повністю керована Кучмою та Медведчуком людина, а факти свідчать, що пан Маляренко вже давно юридично обслуговує владу, за те деякі судді не бажають ставати інструментом, який Кучма, Янукович, Медведчук використовують в своїх брудних планах. Тому зараз повинен підсилюється тиск саме на цих суддів.

Зиновій Фрис

Зараз багато заяв робить народний депутат Олександр Волков, які на думку спостерігачів суперечать тому, що він говорив і робив раніше.

Микола Мельниченко

Керівник тіньової виборчої кампанії Кучми 1999 року є носієм дуже цінної інформації і я за його життя зараз дуже хвилююся. Тому я зараз переконаний, що ні Олександр Волков, ні Ігор Бакай саме в цей період не мають права робити помилки.

Зиновій Фрис

Все, що Ви говорили, а також, зокрема, Рибачук, представник В. Януковича, народний депутат Степан Гавриш назвав повною нісенітницею. Що Ви на це скажете?

Микола Мельниченко

А можна сказать, що як сказав Кучма: “Гавриш пустий як барабан”. Це і вся відповідь.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG