Доступність посилання

ТОП новини

Чи буде використана стара практика фальсифікації результатів виборів: примушування членів виборчих дільниць наперед ставити підписи на чистих аркушах паперу??? (Телефонний дзвінок на Радіо Свобода від 29 жовтня 2004 року)


Вас турбують із Дніпропетровська. Мене звати Тетяна Кравцова. Я зареєструвалася спостерігачем 10-ої дільниці 26-го округу міста Дніпропетровська Жовтневого району.

Сьогодні я була присутня при підрахунку бюлетенів. Фактично прийшло дві тисячі сто вісімдесят вісім бюлетенів. А повинно бути дві тисячі сорок чотири. Зайвими виявилися 144-ри бюлетеня. Акт склали тільки у двох екземплярах. Задали запитання: чи можна отримати акт спостерігачу. Сказали: за законом, НІ. Але закон у цьому двозначний, незрозуміло що там, як там визначити.

Значить, велике прохання, допоможіть якось у цьому питанні. Бо якщо будуть зайві бюлетені на усіх виборчих дільницях, то ми не знаємо, як пройдуть вибори. Чи чесно? справа в тому, що в нашому Жовтневому райвиконкомі два дні тому - була нарада голів виборчих комісій. І в Жовтневому райвиконкомі, значить, головою було поставлене одне таке питання: будь-ласка підпишіть два протоколи протягом дня, якось постарайтеся зробити, постарайтеся щоб вони потрапили чистими у районні територіальні райвиконкоми... з підписами, це мається на увазі...

Вибачте, я дуже хвилююся. Це питання було поставлено так, щоб до 20-ти нуль-нуль, був підписаний цей протокол. Дійсний який має бути - якби сфальсифікований. Потім, що вони з ними робитимуть - не знаю. Багато-хто відмовився це робити і цим позбавили себе участі у виборчій кампанії.

Друге питання було там же поставлене - в нашому Жовтневому райвиконкомі – що: зробіть будь-ласка так, щоб 47-ім відсотків було за Януковича. І ось я Вам зателефонувала, на Ваше радіо... Десь пів п’ятої чи за 20-ть п’ята я прийшла з цієї виборчої дільниці, де я буду спостерігачем працювати 31 числа, і я не можу прийти до себе.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG