Доступність посилання

ТОП новини

КОМАНДА ЮЩЕНКА ВВАЖАЄ НАМАГАННЯ ЦВК УТОЧНИТИ РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ ПО 30% ВИБОРЧИХ БЮЛЕТЕНІВ ТЕХНОЛОГІЄЮ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ.


Команда кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА вважає намагання Центральної виборчої комісії України уточнити результати голосування по частині виборчих бюлетенів технологією фальсифікації з боку влади.

Про це сказав сьогодні на прес-конференції народний депутат України Володимир ФІЛЕНКО, коментуючи заяву керівника прес-служби ЦВК Зої КАЗАНДЖИ про те, що 30% бюлетенів на 132 дільницях вимагають уточнення.

«Наша позиція така – це пряма технологія фальсифікації виборів з боку влади», - наголосив він, додавши, що важко повірити начебто якісь уточнення з боку ЦВК робитимуться на користь В.ЮЩЕНКА. «В законі про вибори немає юридичної формули уточнення результатів голосування», - наголосив він.

За словами В.ФІЛЕНКА, всі чудово розуміють, що нинішні дії ЦВК скеровані лише на те, щоб затягнути час і дати можливість представникам влади, зокрема в Луганській та Донецькій областях, сфальсифікувати таку кількість бюлетенів, яка б дозволила Центрвиборчкому оголосити про перевагу кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА у першому турі виборів хоча б на 0,01%. За його словами, саме тому ЦВК досі не порахувала голоси по деяких дільницях Києва, Вінниччини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, де рейтинг В.ЮЩЕНКА є дуже високим. В.ФІЛЕНКО зазначив, що ЦВК по частинам видає результати по цих дільницях, координуючи це із кількістю отриманих сфальсифікованих бюлетенів. «Якби не це, то навіть за умови інших фальсифікацій В.ЮЩЕНКО переміг у першому турі», - наголосив В.ФІЛЕНКО, додавши, що кандидат від опозиції вигравав з відривом приблизно в 2,5-3%.

У свою чергу народний депутат України Тарас СТЕЦЬКІВ наголосив, що команда В.ЮЩЕНКА в першому турі мала на меті примусити владу показати всі методи можливих фальсифікацій – і їм це вдалося. «Наше головне завдання в першому турі було – дати владі вистрілити всі патрони», - підкреслив він. За словами народних депутатів, сьогодні до вечора штаб В.ЮЩЕНКА буде мати повну картину із паралельного підрахунку голосів та фальсифікацій, які відбулися на дільницях. Парламентарі додали, що, вивчивши всі результати, їх юристи будуть, очевидно, готувати судові позови на дії проблемних комісій безпосередньо на місцях.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG