Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Україні – важливі для її партнерів: Цимошевич.


Тарас Марусик

Київ, 12 листопада 2004 - Сьогодні з одноденним візитом в Україні побував міністр закордонних справ Польщі Влодзимеж Цимошевич. Оскільки два дні тому Польща очолила Раду Європи, міністр репрезентував не стільки свою країну, як європейську спільноту.

Влодзимеж Цимошевич сказав, що 1 тур президентських виборів в Україні свідчить про високу зрілість українського суспільства і про те, що громадяни України розуміють, що таке демократія:

“Однак водночас, з погляду багатьох міжнародних спостерігачів, напередодні першого туру і під час голосування було чимало порушень. Всі мої співрозмовники ( а зустрічався я з керівником парламенту, головою Центральної виборчої комісії та одним із кандидатів -Віктором Ющенком ) підтвердили, що такі недоліки мали місце”.

Влодзимеж Цимошевич сказав, що хотів також зустрітися з паном Януковичем, але не вийшло:

“Шкода, що не дійшло до цієї зустрічі, тому що я хотів продемонструвати безсторонність місії, з якою я сюди приїхав”.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не вважає він образою те, що з ним не зустрілися ні Президент України Леонід Кучма, ні прем’єр-міністр Віктор Янукович, пан Цимошевич не погодився з такою постановкою питання:

“Я розумію, що пан Президент Кучма приймає сьогодні Президента Росії”.

Міністр закордонних справ Польщі Влодзимеж Цимошевич сказав, що він дуже хотів зустрітися з головними політичними гравцями в Україні, але не менш важливим для нього є те, що він хоче передати українському суспільству:

“Ваші вибори важливі для вас, але також і для всіх ваших партнерів”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG