Доступність посилання

ТОП новини

РОСІЙСЬКІ ПОЛІТОЛОГИ ЗІ ШТАБУ ЯНУКОВИЧА НЕ ВИКЛЮЧАЮТЬ ПЕРЕМОГИ ЮЩЕНКА НА ВИБОРАХ – ГАЗЕТА.


Російські політологи, які працюють у виборчому штабі кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, не виключають перемоги на виборах його суперника Віктора ЮЩЕНКА.

Про це, коментуючи останній візит Президента Росії Володимира ПУТІНА до України, в сьогоднішній статті «Підтримуємо ЯНУКОВИЧА, готуємося до перемоги ЮЩЕНКА» пише російська «Независимая газета».

«Російські політологи, які працюють в Україні й дотепер кували перемогу ЯНУКОВИЧА, самі, схоже, перебувають у певній розгубленості», - пише «НГ».

Газета зазначає: «Навіть Гліб ПАВЛОВСЬКИЙ (радник голови кремлівської адміністрації й один із головних ідеологів передвиборного штабу українського прем''єра – зазначає «НГ»), який до недавнього часу не дозволяв собі засумніватися в перемозі ЯНУКОВИЧА, не виключає, що можливі й інші варіанти розвитку ситуації в наших найближчих сусідів. «Є сценарій перемоги ЯНУКОВИЧА. Є сценарій перемоги ЮЩЕНКА в результаті революції, тиску вулиці й переходу до нього частини адміністративного апарату», – говорить радник Кремля.

За словами Г.ПАВЛОВСЬКОГО, виключати варіант революції неможливо. «Росія готується до цього сценарію?» – уточнила кореспондент «НГ». «Думаю, що так», – після невеликої паузи відповів головний ідеолог штабу ЯНУКОВИЧА», - пише газета.

Тим часом, пише «НГ», «його колега, керівник Інституту політичних досліджень Сергій МАРКОВ, який допомагає на українських виборах тому ж кандидату, визнає, що тактика Москви дещо змінилася. «Український виборець просто перегодований підтримкою Росії», – пояснює він практичну відсутність агітаційних моментів в останньому вояжі російського президента.

ПУТІНУ, на думку МАРКОВА, «треба було обговорити з КУЧМОЮ всі можливі сценарії розвитку ситуації в Україні: перемога ЯНУКОВИЧА з невеликим відривом і подальші за цим масові мітинги опозиції, настання хаосу й, нарешті, перемога ЮЩЕНКА». До останнього варіанту розвитку подій, судячи за словами політолога, в Кремлі також готові. Якщо ЮЩЕНКО переможе, треба «вступати в переговори, домовлятися, щоб найяскравіші русофоби не одержали постів – врешті-решт є ж у нього в команді пристойні люди», - наводить «НГ» слова С.МАРКОВА.

Далі газета зазначає: «В тому ж руслі коментують ситуацію й інші експерти. «Позиція Росії щодо ЯНУКОВИЧА абсолютно однозначна, а ось результати виборів – ні», – зазначає керівник фонду «Політика» В’ячеслав НІКОНОВ. Іншими словами, Москва до останнього допомагатиме українському прем''єру, але паралельно починає готувати й «запасний аеродром».

Водночас, Г.ПАВЛОВСЬКИЙ наполягає, що позиція Росії щодо ЯНУКОВИЧА не змінилася: «Наскільки я розумію, вона стала ще більш визначеною», - цитує Г.ПАВЛОВСЬКОГО «НГ».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG