Доступність посилання

ТОП новини

США НАДАЮТЬ ВЕЛИКОГО ЗНАЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЮ В УКРАЇНІ ДЕМОКРАТИЧНИХ І ПРОЗОРИХ ВИБОРІВ – ГОЛОВА КОМІТЕТУ З МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН СЕНАТУ США.


США надають великого значення проведенню в Україні демократичних і прозорих виборів. Про це 15 листопада у Вашингтоні на прес-конференції, присвяченій українським виборам, заявив голова Комітету з міжнародних відносин Сенату США Річард ЛУГАР, який представлятиме на українських виборах позицію Президента США.

Як передає кореспондент УНІАН, Р.ЛУГАР підкреслив, що в той час, як демократичні сили стикаються з проблемами в Росії та Білорусі, Захід має сприяти вільним та прозорим виборам в Україні. За його словами, це справжній поворотний пункт в українській історії, який позначиться на розвитку подій і за її межами.

„21 листопада - це критична дата для майбутнього України. Безпечна і демократична Україна відповідає інтересам національної безпеки США НАТО і Росії”, - наголосив Р.ЛУГАР.

Говорячи про передвиборчу кампанію в Україні, сенатор відзначив значні порушення, які, зокрема, не надали можливість доступу опозиційних кандидатів до ЗМІ тощо.

За словами Р.ЛУГАРА, його місія в Україні не полягатиме у тому, щоб захищати одного чи іншого кандидата, його місія - забезпечити чесний і прозорий процес виборів.

„Ці вибори важливі для США, і моя присутність в Україні впродовж цього важливого часу означає підтримку Президентом БУШЕМ майбутнього України”, - сказав Р.ЛУГАР.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG