Доступність посилання

ТОП новини

Сесія Одеської міськради запровадила заборону на обговорення політичних питань у сесійному залі...


Петро Каландирець

Гасла учасників акції "Оберемо Ющенко - приберемо Боделана"
ЮЩЕНКО ОБЕРЕМО - БОДЕЛАНА ПРИБЕРЕМО! - під таким гаслом 16 листопада в Одесі проведена агітаційна акція на підтримку Виктора Ющенка. У різних частинах міста розташовані пікети з агітаційною продукцією та літературою. 16-го листопада на Думській площі міста проведений пікет сесії Одеської міської Ради.

“Ми переконані, що після оновлення влади в Україні, коли Президентом стане порядна і чесна людина, країна житиме за законами. Відбудеться це після 21 листопада” - сказав радіо “Свобода” керівник обласного штабу Віктора Ющенка Володимир Курінний. На його думку, “чиновники, які звикли порушувати закони, залишаться без роботи”.

Гасла учасників акції "Оберемо Ющенко - приберемо Боделана"
Володимир Курінний переконаний, що “час нинішнього одеського міського голови Руслана Боделана з перемогою Віктора Ющенка завершиться”.

Саме прихильники Віктора Ющенка в Одесі стали ініціаторами проведення пікетування будинку міської Ради. Учасники акції протесту тримали чимало гасел із закликом до міської влади “припинити розпродаж землі у приморській зоні, зберегти санаторно-курортну базу та не допустити 21 листопада численних фальсифікацій під час голосування на виборах Президента України”.

Президія сесії Одеської міськради
Попередити можливі фальсифікації мав намір і депутат Одеської міськради Георгій Селянин. Але більшість депутатів міської Ради підтримала пропозицію двох провладних фракцій про заборону оголошення виступів та запитів на передвиборчу тему.

Міський голова Одеси Руслан Боделан досить жорстко реагував на спроби все таки порушити питання про підготовку до голосування 21-го листопада. Депутату Георгію Селянину він так і сказав: “Я не дам вам виступити”.

Засвистаний провладною більшістю депутатів, міськради депутат Георгій Селянин назвав поведінку міського голови “відвертим порушенням процедури і Конституції України та спробою обмежити депутатів у праві вносити пропозиції і виступати з тих питань, які стосуються інтересів виборців”.

Сесійний зал
Гергій Селянин мав намір винести на розгляд сесії міськради питання про створення тимчасової депутатської комісії з питань перевірки списків виборців та про необхідність заслухати інформацію про результати роботи комісії, яка мала вивчити ці питання.

“Тисячі одеситів під час першого туру голосування були позбавлені права проголосувати за близького їм кандидата - без вироку суду. Цього права їх позбавила влада”.

Тим часом, стало відомо, що екс-мер Одеси Едуард Гурвіц оприлюднив звернення до виборців міста із закликом підтримати Віктора Ющенка під час проведення другого туру голосування на виборах Президента України .

Екс-мер Одеси Едуард Гурвіц
“31 жовтня сталося те, що ще напередодні багатьом здавалося неможливим: влада вибори програла. І скільки б політичні банкрути не прагнули продовжити власну агонію – перемога Віктора Ющенка у першому турі виборів обов’язково стане остаточною 21 листопада, -заявив Едуард Гурвіц.-Перемога Ющенка - це прямий шлях до сім’ї цивілізованих європейських держав, куди нам тривалий час закривали дорогу. Ющенко – це свобода підприємництва без засилля податкових і силових структур. Ющенко – це свобода слова і відкритість для критики, це побудовані на принципах взаємної поваги і партнерства відносини з Росією”.
XS
SM
MD
LG