Доступність посилання

ТОП новини

У ШТАБІ ЯНУКОВИЧА ВІДКРИВСЯ ЦЕНТР ПАРАЛЕЛЬНОГО ПІДРАХУНКУ ГОЛОСІВ І ФІКСАЦІЇ ПРАВОПОРУШЕНЬ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА.


У Центральному виборчому штабі кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА сьогодні розпочав роботу Центр паралельного підрахунку голосів та фіксації правопорушень виборчого законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, у штабі повідомили, що центр створено з метою об''єктивного підрахунку голосів виборців у день повторного голосування 21 листопада та фіксації можливих порушень закону про вибори Президента України.

У штабі повідомили, що центр обладнаний усіма засобами сучасного електронного зв''язку та комунікацій (багатоканальний зв''язок, 10 телефонних ліній) і дозволяє оперативно обробляти інформацію, що надходитиме від виборців та спостерігачів з усієї території України.

Робота центру передбачена за таким графіком: з 16 до 21 листопада - з 9.00 до 18.00 (у день виборів цілодобово) у телефонному режимі. За номером 8-800-507-57-50 кожен з виборців може повідомити центр про виявлені порушення чинного законодавства про вибори Президента України.

У день виборів – 21 листопада з 8.00 до 20.00 - за інформацією спостерігачів в режимі реального часу центр повідомлятиме оперативні дані про явку виборців на дільниці, а після 20.00 розпочне паралельний підрахунок голосів та оприлюднюватиме поточні результати.

Керівник Центрального виборчого штабу В.ЯНУКОВИЧА Сергій ТІГІПКО сказав під час презентації центру, що "після першого туру нас дуже турбувала ситуація по голосуванню, зокрема, те, що голосували не особи, а паспорти. Для того, щоб трохи змінити ситуацію, щоб все дійсно було прозоро і чесно, ми дуже серйозно ставимось до програми паралельного підрахунку голосів". Він повідомив, що за програму у штабі В.ЯНУКОВИЧА відповідає народний депутат України Валерій КОНОВАЛЮК.

У свою чергу В.КОНОВАЛЮК зазначив, що 31 жовтня штабом В.ЯНУКОВИЧА було зафіксовано понад 3,5 тис. порушень виборчого законодавства у західних областях України.

На запитання, скільки коштувало створення центру і чи закладено ці кошти у виборчий фонд В.ЯНУКОВИЧА, він відповів, що "ці можливості є у нашого кандидата. Ми оперуємо лише тими сумами, які офіційно входять у виборчий фонд і в забезпечення ведення виборчої кампанії". Проте він не назвав конкретної цифри витрат на створення і діяльність центру і пообіцяв оприлюднити її пізніше.

В.КОНОВАЛЮК прогнозує, що завдяки центру у штабі ЯНУКОВИЧА вже до півночі 21 листопада буде попередня інформація про результати голосування на виборах.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG