Доступність посилання

ТОП новини

ДЕПУТАТ ГАВРИЛЮК НАГОЛОШУЄ НА НЕОБХІДНОСТІ НАБАГАТО КРАЩОЇ ПІДГОТОВКИ ЦВК ДО ДРУГОГО ТУРУ ВИБОРІВ.


Центральна виборча комісія має зробити все для того, щоб другий тур президентських виборів пройшов "на порядок вище, ніж перший".

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив у парламенті член групи "Центр" Василь ГАВРИЛЮК.

Він зазначив, що для запобігання фальсифікації виборів необхідно, щоб до виборчих комісій були повернуті ряд представників опозиції, з яких вони незаконно виключені.

За словами В.ГАВРИЛЮКА, має бути чіткий контроль за видачею відкріпних талонів і кількістю виборців, які за ними проголосували.

Він зазначив, що при голосуванні вдома і в закритих закладах мають бути представники від обох кандидатів. Також депутат наголосив на необхідності безперебійного оголошення результатів ЦВК.

В.ГАВРИЛЮК зазначив, що коли ЦВК боротиметься "як лев за законність, прозорість і чесність виборчого процесу, а не за якогось фаворита", то політики, виборці і міжнародні спостерігачі визнають вибори дійсними.

Депутат з трибуни парламенту звернувся до голови ЦВК Сергія КІВАЛОВА, зазначивши, що він є серйозним політиком і "ви ще зовсім не старі", тому необхідної пам''ятати про свою політичну репутацію. "Від того, чи ви зможете налагодити роботу ЦВК на другий тур, і припинити всю навалу можливих фальсифікацій, залежать вся ваша політична репутація", - зазначив В.ГАВРИЛЮК.

За його словами, у С.КІВАЛОВА є можливість ввійти в історію української демократії "як людина, що укріпила одне з фундаментальних основ демократії", але і небезпека "влипнути в історію та так, щоб потім довіку не відмиєшся".

"Ніщо на світі – ні гроші, ні кар''єра, ні що-небудь інше матеріальне не вартує дорогого імені чесної людини", - сказав В.ГАВРИЛЮК.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG