Доступність посилання

ТОП новини

ДЕПУТАТ ПОЛЯНЧИЧ ПРОСИТЬ ПРОКУРОРА ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ДАТИ ПРАВОВУ ОЦІНКУ МАСОВОГО ТИСКУ ВЛАДИ НА ВИБОРЦІВ.


Народний депутат України, довірена особа кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА Михайло ПОЛЯНЧИЧ звернувся до прокурора Дніпропетровської області Сергія СОРОКІНА з проханням перевірити факти масового тиску представників влади на виборців регіону, дати їм правову оцінку та вжити заходів згідно з законом.

У переданій кореспонденту УНІАН копії депутатського звернення до прокурора наголошується, що М.ПОЛЯНЧИЧУ відомі факти тиску на представників бюджетної сфери Дніпропетровщини з боку посадовців.

Зокрема, у зверненні повідомляється, що 10 листопада на нараді керівників обласного, міського і районних підрозділів управління МНС у Дніпропетровській області начальник управління генерал Віктор БУТКІВСЬКИЙ зобов''язав працівників та членів їх сімей брати відкріпні посвідчення для голосування 21 листопада та здавати їх керівництву за місцем роботи. Тим, хто цього не зробить, він погрожував звільненням з роботи.

Подібні вимоги до своїх працівників, за інформацією М.ПОЛЯНЧИЧА, ставлять посадовці місцевих держадміністрацій, податкових органів, органів внутрішніх справ, регіональної митниці. У своєму зверненні до прокурора народний депутат наголошує, що на Дніпропетровщині представники влади вимагають від працівників бюджетних закладів, які відмовляються брати відкріпні посвідчення, здавати паспорти, у тому числі і за грошову винагороду.

Всі ці дії є порушенням ст.64 та ст.105 Закону України "Про вибори Президента України", а також підпадають під ст.157, 158 Кримінального кодексу України, підкреслює М.ПОЛЯНЧИЧ у зверненні до прокурора Дніпропетровської області.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG