Доступність посилання

ТОП новини

ТОМЕНКО ВВАЖАЄ, ЩО ВЛАДА ЗНИЩУЄ АВТОРИТЕТ ЦЕРКВИ, ВТЯГУЮЧИ ЇЇ У ВИБОРЧУ КАМПАНІЮ.


Народний депутат України, довірена особа кандидат на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА Микола ТОМЕНКО вважає, що влада знищує авторитет церкви, втягуючи її у виборчу кампанію.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центрального штабу В.ЮЩЕНКА, про це М.ТОМЕНКО заявив, виступаючи сьогодні з трибуни Верховної Ради України.

"Якщо в першому турі президентської виборчої кампанії головною зброєю була влада й бандити, то в другому турі відбулося найстрашніше: влада вирішила використовувати як інструмент школи і церкви", - зазначив М.ТОМЕНКО.

За його словами, вчителі сьогодні "перебувають під фантастичним пресом". "Вони ходять по батьках і розповідають, що їх виженуть з роботи, якщо вони не забезпечать відповідні результати виборів, - стверджує народний депутат. - Вчителі вже не читають шкільних предметів, а розповідають, що треба робити на виборах".

Сьогоднішнє становище Церкви він порівняв зі сталінськими часами – саме тоді було "нанесено удар по Церкві як моральному авторитету". "Сьогодні влада з податківцями та міліцією повторює дії Сталіна щодо Церкви, вона теж знищує авторитет цього фундаменту суспільства", - наголошує М.ТОМЕНКО.

Він навів факти, коли податкова міліція "перетворює церкви на склади з літературою не проти ЮЩЕНКА, а проти гідності людини, проти моралі, проти єдності України". Сьогодні священиків не лише змушують молитися за ЯНУКОВИЧА – в церквах з''явилися навіть ікони з його зображенням, повідомляє народний депутат. "Невже люди, що виконують розпорядження влади на місцях, не розуміють, що такий духовний фундамент країни, як Церква, не може порушувати Конституцію держави і свою власну конституцію – Євангеліє? – запитує М.ТОМЕНКО. – Священики не можуть бігати й матюкатися, агітуючи за того чи іншого кандидата".

Як повідомляв УНІАН, факти агітації за В.ЯНУКОВИЧА були виявлені на Полтавщині, Вінниччині, Рівненщині, Одещині.

18 листопада штаб кандидата на пост Президента України В.ЯНУКОВИЧА разом з Українською православною церквою (Московський Патріархат) планує в Києві хресний хід від Софіївського майдану до Києво-Печерської лаври на підтримку В.ЯНУКОВИЧА під гаслом: "Православне отєчєство – в небезпеці!".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG