Доступність посилання

ТОП новини

У РАЗІ ПЕРЕМОГИ ЯНУКОВИЧА НА ВИБОРАХ НА УКРАЇНУ ВІДРАЗУ ЧЕКАЄ СУСПІЛЬНА ДЕПРЕСІЯ – ПОЛІТОЛОГ ЛИТВИНЕНКО.


Перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України Олександр ЛИТВИНЕНКО вважає, що у разі перемоги на виборах кандидата в президенти Віктора ЯНУКОВИЧА на Україну відразу ж чекає проблема суспільної депресії, а у разі перемоги Віктора ЮЩЕНКА ця проблема виникне в Україні через рік-півтора.

Як передає кореспондент УНІАН, про це політолог сказав сьогодні на круглому столі на тему «Чи можливий бєлградсько-тбіліський сценарій для Києва?», організованому Російським клубом.

Він мотивує цей вислів тим, що в Україні намітився серйозний суспільний розкол. «Причому розкол не по лінії Захід-Схід або російськомовні-україномовні, а по лінії молодь-більш старший вік», - сказав О.ЛИТВИНЕНКО. Він зазначив, що у студентської молоді України сформувалися чіткі уявлення про злочинну владу, причому у представників не найбіднішої молоді, які, по суті, є дітьми представників цієї влади.

О.ЛИТВИНЕНКО також сказав, що після виборів Президента Україні доведеться вибудовувати нові відносини з Росією. «Будь-який Президент буде вимушений перебудовувати ці відносини, виводити їх з надзвичайного режиму в режим більш стабільний і регулярний», - зазначив політолог.

З приводу можливості тбіліського або бєлградського сценарію на українських виборах О.ЛИТВИНЕНКО сказав, що українська опозиція «дуже добре навчилася збирати мітинги. Це їй вдається. Це вона робить прекрасно. Дотепер залишається проблемою усвідомлення того, що мітинг – це засіб тиску, а не мета політики, що це якийсь інструмент, який потрібно експлуатувати і працювати з ним. З цим були і є проблеми».

Політолог висловив упевненість, що Українська держава може не допустити реалізації нелегітимних силових сценаріїв, які призведуть до негативних наслідків для України.

Директор Європейського інституту інтеграції і розвитку Дмитро ВИДРІН, виступаючи на круглому столі, зазначив, що в Україні існують передумови і для белградського, і для тбіліського сценаріїв, але в країні немає лідерів, які могли б реалізувати ці передумови. Політолог вважає, що «Україну рятує те, що в країні немає лідера, який би ці передумови переклав мовою політичних гасел. Якби з''явився такий лідер, то він цілком міг би дуже швидко провести революцію. За ним пішло б дуже багато людей в Україні. Але лідера такого немає. І в цьому мене переконали останні дебати між кандидатами в президенти, які боролися на дебатах за право вважатися кращим урядовцем у тому ладі, який побудував Леонід КУЧМА».

На думку Д.ВИДРІНА, в Україні за лідерство борються не два політики, а два урядовці.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG