Доступність посилання

ТОП новини

БІЛОКОНЬ ЗАСТЕРІГАЄ ГРОМАДЯН ВІД НЕКОНСТИТУЦІЙНИХ ДІЙ ПІД ЧАС ВИБОРІВ.


Міністр внутрішніх справ України Микола БІЛОКОНЬ закликає громадян України реалізувати своє право обирати Президента України виключно мирним шляхом у межах чинного законодавства.

Як ідеться у зверненні М.БІЛОКОНЯ, переданому агентству УНІАН Центром громадських зв''язків МВС України, "голосування на виборах Президента України 31 жовтня засвідчило, що громадяни України з усією відповідальністю ставляться до майбутнього своєї держави, прагнуть зберегти мир та стабільність у суспільстві.

Незважаючи на заклики представників окремих політичних сил організувати після виборів масові заходи біля приміщень виборчих дільниць з метою тиску на виборчі комісії, наші співвітчизники віддал перевагу конституційним формам реалізації свого виборчого права. Особливо приємно, що таку ж розважливість та громадянську свідомість виявила наша молодь, на емоційність та максималізм якої дарма розраховували окремі політики. Завдяки цьому на виборчих дільницях практично не зареєстровано грубих порушень громадського порядку, а виборчі комісії змогли в спокійній обстановці підбити підсумки народного волевиявлення".

"На жаль, - зазначив міністр, - напередодні другого туру голосування окремі політики знову закликають своїх прихильників до проведення масових заходів біля виборчих дільниць. При цьому вони цілеспрямовано спонукають студентську молодь до акцій непокори, інших дій екстремістського характеру. Таким горе-політикам байдуже, що розпалювання у суспільстві мітингової стихії може зруйнувати не лише громадянський мир, а й інші демократичні цінності, здобуті незалежною Україною. Не менш небезпечно, що внаслідо#10 таких дій у свідомості молодого покоління формується зневажливе ставлення до Закону, прав інших громадян, держави в цілому".

М.БІЛОКОНЬ як міністр внутрішніх справ України та громадянин, йдеться у його зверненні, вважає своїм обов''язком застерегти громадян, особливо молодь, "від участі в неконституційних діях. Найбільшим досягненням, яке необхідно зберегти і передати наступним поколінням, є громадянський мир і спокій в країні. Їх ціна особливо значуща на тлі громадянських конфліктів, які відбуваються в інших державах. У цей доленосний для України час закликаю Вас реалізувати своє право обирати Президента України виключно мирним шляхом у межах чинного законодавства".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG