Доступність посилання

ТОП новини

Органи влади Донеччини заявляють про підтримку Януковича.


Сергій Гармаш

Донецьк, 24 листопада 2004 - Обласна та міська ради Донеччини заявляють про підтримку Віктора Януковича. На цьому фоні шахтарі їдуть в Київ для захисту свого Президента .

У вівторок в Донецьку відбулась надзвичайна сесія обласної ради. Голова Ради Борис Колесников заявив, що її скликання було обумовлене „тисячами звернень земляків із проханням дати оцінку подіям останніх двох днів” .

Питання „Про звернення депутатів облради до громадян України” було єдиним на порядку денному. Обговорюючи ситуацію в країні у зв’язку з виборами, депутати передовсім дивувались мовчанню президента Кучми з приводу ситуації в країні, тому, крім звернення до народу, вони ухвалили також звернення до Президента, Кабміна та Верховної Ради.

Найдовші овації на цій сесії зірвав мер Донецька Олександр Лукьянченко. Від імені всіх донеччан він заявив: “Ніхто не може позбавити мільйони людей права обирати. І нікому ми цього не дозволимо. Донбас ніхто не ставив на коліна і нікому поставити не дано! Наш президент – Віктор Федорович Янукович!”.

141 голосом при семи, які не стали голосувати, облрада ухвалила звернення до народу України. В ньому наголошується : „21 листопада 2004 року в Україні було обрано нового Президента. Ним став наш земляк Віктор Федорович Янукович”. В документі міститься заклик до громадян України: „ Підтримайте нового Президента Віктора Януковича! Захистимо свою перемогу!”

В той же час, виступаючи на сесії, депутат облради, керівник шахтоуправління Південнодонбасська-1 Михайло Бугара заявив, що в разі необхідності шахтарі виїдуть в Київ та в інші міста, для того, щоб “захистити свої законні права і підтримати нашого президента Віктора Федоровича Януковича” .

І вже вчора ж ввечері ці слова почали впроваджуватись в життя. Вночі та сьогодні вранці шахтарів масово везуть в Київ автобусами та залізницею. Донецький сайт „Остров” пише, що в Київ з Донецької області планувалось вивезти 120 тисяч осіб.

У той же час в середу вранці, на фоні мітингу на підтримку Януковича позачергова сесія Донецької міської ради ухвалила звернення до Януковича. В ньому депутати повідомили Віктору Януковичу: „У мешканців Донецька Ви завжди знайдете розуміння та підтримку” .

Аналогічна сесія відбулась і в Макіївці. На вечір середи запланований багатотисячний мітинг на підтримку Віктора Януковича та концерт зірок російської естради.
XS
SM
MD
LG