Доступність посилання

ТОП новини

Спікер литовського Сейму з незапокоєнням стежить за подіями в Україні.


Альгімантас Літвінас

Вільнюс, 26 листопада 2004 — Кожна програма новин чи якась політична передача у Литві цього тижня починається з подій в Україні.

Зі свого ставлення до того, що західні країни не визнають легітимними президентські вибори в Україні, почав свій виступ й голова Сейму Литви Артурас Паулаускас на одній з литовських приватних радіостанцій у четвер:

“З незапокоєнням стежу за подіями в Україні. Вважаю, що Вкраїна сьогодні складає іспит демократії, можливо, іспит державності. Ми бачимо людей, які вийшли на вулиці, ми бачимо тих, хто протестує. Частково це й радує, що міцна опозиція, міцний опір проти неправди, кривди, величезне прагнення свободи. Проте сьогодні за ситуацію, яка склалася, чи за вихід з оцієї кризи відповідні й президент Кучма, який тепер ще є президентом та виконує обов’язок, й прем’єр-міністр Януковіч, й Віктор Ющенко”.

На думку глави литовського парламенту, вони мають втрьох сісти, дуже серьйозно обміркувати та шукати щляхи виходу з цього тупика.

У вівторок Сейм Литви 80-ма голосами зі 141 прийняв звернення, в якому литовські парламентарії висловили солідарність з прагненням українського народу будувати справедливу, європейську Україну.

За словами спікера литовського парламенту Паулаускаса, існують заходи, й міжнародній, європейській спильноті доведеться не тільки стежити, але й узяти участь в урегулюванні процесів, і першим кроком тут був телефонний дзвінок польського президента до президента Кучми.
XS
SM
MD
LG