Доступність посилання

ТОП новини

Посол України в Хорватії заперечує тиск на дипломатів, які виступили проти фальсифікації результатів виборів.


Мар’яна Драч

Прага, 25 листопада 2004 року – Щодня десятки нових дипломатів приєднуються до звернення проти фальсифікації виборів в Україні. Станом на сьогодні під цією заявою поставили свої підписи понад 300 працівників зовнішньополітичного відомства України. Тим часом до редакції радіо “Свобода” електронною поштою надійшов лист із Хорватії, у якому мовиться, що посол України в Загребі Віктор Кирик погрожує звільнити всіх підписантів. Коли до пана посла зателефонувало радіо “Свобода”, то він заперечив цю інформацію.

Віктор Кирик

- Це їхнє політичне вподобання і на здоров''я. Я своїх зібрав і говорю: Шановні... До речі, ми ж голосували. Ради Бога. Хтось когось за руки тримав – ні. Проголосували. Все. Чекаємо рішення. Все має бути по закону.

Мар`яна Драч

- Тобто, Вашим підлеглим нічого не загрожує?

Віктор Кирик

- Ніхто.. Щоб я комусь, якійсь дитині... Там же Ви подивіться - є кілька людей з віком, з досвідом життєвим, а то ж діти.

Мар`яна Драч

- Ви вважаєте, що підписалися під цим листом діти, а не дипломати?

Віктор Кирик

- Ні. Діти по вікові, я маю на увазі це.

Мар`яна Драч

- А хто у Вашому посольстві підтримав?

Віктор Кирик

- А я нікого не питав.

Мар`яна Драч

- Тобто, Ви не в курсі?

Віктор Кирик

- Я не хотів би втручатися у ці справи. А що стосується в принципі моєї позиції, то я (як ,думаю, і більшість своїх колег) ми працюємо відповідно до виконання наших службових обов''язків. Все інше - поза межами міністерства і нашого посольства.

Мар`яна Драч

-Тобто, жодних санкцій не буде, незалежно від того, хто стане президентом України?

Віктор Кирик

-Якщо хтось Вам таке сказав, то це такий маленький або великий провокатор.

Мар`яна Драч

Нагадаю, що у заяві групи українських дипломатів мовиться, що українську державу повинен очолити лідер, який має справжній мандат довіри українського народу та чий особистий моральний авторитет, сприятиме зміцненні авторитету України у світі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG