Доступність посилання

ТОП новини

На провладному мітингу біля Одеської міськради закликали до сепаратизму.


Петро Каландирець

Учасники провладного мітингу в Одесі
26 листопада в Одесі проведені два мітинги – на підтримку прем’єр-міністра України Віктора Януковича та прихильників лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка.

Учасників провладного мітингу в Одесі привозили на Думську площу міста спеціально підготовленими автобусами. Зібрали не більше двох тисяч осіб.

Проректор одного з вищих навчальних закладів Василь Попков повідомив про створення в Одесі оргкомітету громадсько-політичної організації “Вільний Південь”. “Ця організація буде забезпечувати політичний, юридичний і, якщо буде необхідний – силовий захист громадян Одещини”, сказав Василь Попков. Тут були і вимоги скликання Асамблеї депутатів міських та обласних Рад Півдня та Сходу України для оголошення цих територій “вільними”. Лідер проросійської організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров згадував про необхідність “відродження Новоросійського краю”.

Міський голова Одеси Руслан Боделан був присутній на згаданому мітингу і не сказав жодного слова у відповідь на вищезгадані заклики. Натомість, він підписав розпорядження “Про заходи щодо забезпечення в м. Одесі правопорядку, безпеки громадян та громадського спокою”.

Згадане розпорядження передбачає: “Керівникам навчальних закладів заборонити проведення будь якої політичної агітації та спрямованих на неї заходів. Керівникам підприємств, організації та установ м. Одеси забезпечити нормальний режим роботи, провести заходи з недопущення заворушеньна промислових підприємствах, в організаціях та установах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, науки, культури, торгівлі і побутового обслуговування, житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку тощо, незалежно від форм власності. Створити при районних адміністраціях Одеської міської ради загони народної дружини”.

Помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца - Едуард Щеглов
Натомість студенти Одеського водного університету надіслали скаргу до депутата міськради Георгія Селяніна. Вони висловили протест проти того, що їм категорично забороняють брати участь в акціях протесту проти оголошених ЦВК результатів голосування на виборах Президента України.

В Одесі 26 листопада утворений обласний Комітет національного порятунку. До його складу увійшли представники політичних партій блоків “Наша Україна” та Юлії Тимошенко, Соціалістична партія України.

Четвертий день в Одесі тривають протести прихильників Ющенка. Цього разу біля приміщення облдержадміністрації. Голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький вийшов до протестуючих і запропонував діалог. Але, представники опозиції від зустрічі відмовилися. За словами помічника народного депутата України Едуарда Гурвіца –Едуарда Щеглова: “Саме Сергій Гриневецький відповідальний за численні фальсифікації під час голосування на виборах Президента України, а тому з чиновниками, які причетні до фальшування результатів голосування – опозиція жодних зустрічей проводити не буде”.

Виступають представники опозиційних політичних партій Одеси
Координатор Комітету національного порятунку в Одесі Микола Салтановський піддав критиці заклики “до розколу України”, які лунали на провладному мітингу біля мерії Одеси

Микола Салтановський: “Україна суверенною державою. Одеса є складовою Півдня України. Тому, ми виступаємо проти таких закликів. Нам соромно чути такі заклики. Ми будемо щодня пікетувати міську Раду Одеси. Плануємо встановити там наметове містечко”.

Ввечері 26 листопада в Одесі планується провести засідання депутатів Рад всіх рівнів Одеської області. Тема – суспільно-політична ситуація в країні. Це повідомлення поширила прес служба обласної держадміністрації.
XS
SM
MD
LG