Доступність посилання

ТОП новини

ЖУРНАЛІСТА "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ" ВИГНАЛИ З ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ ЯНУКОВИЧА, ЗІРВАВШИ ПОМАРАНЧЕВУ СТРІЧКУ


Журналіста інтернет-видання "Українська правда" вигнали з прес-конференції прем''єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА за носіння помаранчевої стрічки, повідомляє УП.

Сьогодні ввечері у Центральному виборчому штабі В.ЯНУКОВИЧА мала відбутися його прес-конференція. Там зібралася велика кількість журналістів та депутатів з провладних фракцій. Очікуючи В.ЯНУКОВИЧА, який запізнився більше ніж на годину, журналісти спілкувалися з депутатами.

До кореспондента УП, який мав на одязі помаранчеву стрічку, підійшла прес-секретар В.ЯНУКОВИЧА Ганна ГЕРМАН, яка стала вимагати зняти цю стрічку. "Або зніміть цю стрічку, або забирайтеся геть", - сказала Г.ГЕРМАН. Свідками цих слів були журналісти агенції "Франс-прес", "Бі-Бі-Сі" та депутат Олег ЦАРЬОВ.

Коли журналіст УП відмовився зняти стрічку, Г.ГЕРМАН покликала на допомогу керівника прес-центру Геннадія КОРЖА. Він також почав вимагати зняти помаранчеву стрічку. Коли журналіст УП став пропонувати йому публічно на диктофон пояснити, чому він це вимагає, Г.КОРЖ вхопив журналіста за светр і силою зірвав стрічку.

Журналіст УП в свою чергу схопив Г.КОРЖА. Виникла невелика потасовка. Свідками цієї подій були журналісти та керівник медіа профспілки Єгор СОБОЛЄВ, а також кілька десятків депутатів і співробітників штабу В.ЯНУКОВИЧА.

Журналіст УП став вимагати від Г.КОРЖА повернути стрічку, однак він пообіцяв це зробити лише за межами штабу В.ЯНУКОВИЧА. Після цього журналіст УП залишив прес-клуб, по дорозі зустрівши прем''єр-міністра В.ЯНУКОВИЧА.

Почекавши деякий час на виході, журналіст отримав стрічку та поламаний значок, яким вона кріпилась до одягу. Журналіст УП вважає цей крок продовженням неадекватного ставлення команди В.ЯНУКОВИЧА до мас-медіа, тим більше тих, які їм непідконтрольні.

У серпні журналіста УП також не пустили на прес-конференцію В.ЯНУКОВИЧА, хоча журналіст телеканалу "Інтер", який перебував у рівних умовах, потрапив на захід.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG