Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську вимагають припинити розкол України.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 29 листопада 2004 - Люди, які перебувають на майдані перед Івано-Франківською обласною держадміністрацією на підтримку Віктора Ющенка, вимагають від Президента України Леоніда Кучми негайно запобігти діям, які ведуть до розколу України. Вони звинувачують державне керівництво у бездіяльності і свідомому підтримуванні сепаратизму.

Незважаючи на те, що щодня сотні іванофранківців їдуть на підтримку Віктора Ющенка до Києва, в обласному та районних центрах тривають акції на підтримку народного кандидата. Щоправда, у зв”язку з останніми подіями дещо змінилися акценти та вимоги, які висувають ті, хто зібрався на майданах міст Прикарпаття на підтримку Віктора Ющенка.

У виступах на площі перед обласною держадміністрацією мітингувальники наголошують на тому, що галичан постійно звинувачували з провладних телеканалів у тому, що вони прагнуть сепаратизму. Насправді ж виявилось, що державне керівництво своєю бездіяльною позицією заохочує місцеве керівництво в Донецькій, Харківській та Луганській областях до розколу України і жодним чином не реагує на антиконституційні заклики місцевих керівників Сходу України щодо утворення якихось окремих об”єднань.

Галичани, підтримані керівництвом обласної ради та обласної держадміністрації, політичними силами, які виступають на боці Віктора Ющенка, вимагають у нинішнього керівництва держави негайно діяти згідно із законами Конституції України і покласти край сепаратистським закликам, до яких приєднався провладний кандидат на президентське крісло Віктор Янукович. Галичани вимагають також проведення третього туру президентських виборів, як це вирішила Верховна Рада.

В області також триває страйк і працюють лише служби, що забезпечують стабільну життєдіяльність господарської та соціальної інфраструктури. Мешканці Прикарпаття переконані, що ситуацію в державі вдасться вирішити на користь народу.
XS
SM
MD
LG