Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі оголошена акція “Новий рік без Руслана Боделана”.


Петро Каландирець

Одне з гасел наметового містечка прихильників Ющенка в Одесі
4 грудня в Одесі обласний штаб блоку “Наша Україна” повідомив про тиск, що посилився на прихильників Віктора Ющенка. Цього ж дня міська влада ініціювала проведення так званого “мітингу примирення”, під час якого, щоправда, групі прихильників Ющенка викручували руки і погрожували побиттям.

На думку керівника Одеського обласного штабу блоку “Наша Україна” Володимира Курінного, “заклики до “примирення” є новою іграшкою нинішньої влади, зокрема, адміністрації Президента України. Поряд з цими закликами вони продовжують сепаратиську діяльність у Сєвєродонецьку та Харкові, ініціюють провокації проти прихильників Віктора Ющенка”.

Серед учасників зборів депутат Рад всіх рівнів, що відбулися у Харкові 4 грудня, був і голова Одеської обласної держадміністрації Сергій Гриневецький.

Тисячі прихильників Ющенка на концерті групи "Океан Ельзи"
Володимир Курінний: “Мені відомо, що є провокації проти учасників автомарафону на підтримку Ющенка. Ми зустрічали шалений спротив. Нам заборонили використовувати сигнали машин і ми дотримуємося домовленостей, використовуючи лише помаранчеву символіку. Тим часом, учасники автопробігу на підтримку Януковича, у якому багато машин зі спецномерами ОМР – Одеська Міська Рада, не зустрічають жодного спротиву. Працівники Державтоінспеції не заважають прихильникам Януковича використовувати сигнали машин навіть вночі. Ставлення до прихильників різних кандидатів не є рівним. Керівництво Одеської області, зокрема, Голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький та міський голова Одеси Руслан Боделан і далі мають намір виконувати “темники” Леоніда Кучми і робити все для того щоби справжнього демократичного вибору в регіоні не відбулося”.

Помічник народного депутата України Онопенка – Олександр Чернега повідомив, що 4 грудня учасників автомарафону, в центрі Одеси, блокували прихильники Віктора Януковича, які були у нетверезому стані і відверто погрожували прихильникам опозиційного кандидата розправою. Працівники правоохоронних органів не реагують на прохання втрутится у конфлікти, що виникають.

Тисячі прихильників Ющенка на концерті групи "Океан Ельзи"
Про тиск на учасників наметового містечка, біля обласної держадміністрації, розповів його координатор Андрій Іщенко.

“Проблеми у нас є. Насамперед вони пов”язані з безпекою наметового містечка. Час від часу сюди приходять прихильники Януковича. Нас прагнуть залякати. Ось і зараз до нас прийшли. Вони у нетверезому стані і намагаються спровокувати учасників наметового містечка на конфлікт. Але, ми поводимо себе мирно. Звертаємося до міліції і прохаємо позбавити нас від можливостей спілкуватися з нетверезими особами”, сказав Андрій Іщенко.

Прихильники Віктора Януковича, які є у нетверезому стані, представляються активістами “загонів самооборони”, що були сформовані розпорядженням Одеського міського голови Руслана Боделана.


4 грудня учасників наметового містечка в Одесі вітав соліст групи “Океан Ельзи” В’ячеслав Вакарчук. Він виступив з концертом і на Куліковому майдані Одеси. Тут зібралися багато тисяч прихильників Віктора Ющенка. Вони висловили недовіру міському голові міста і оголосили про початок акції “Новий рік без Руслана Боделана”. Цього дня на Куліковий майдан, крім великих груп студентів, прийшли і відомі в Одесі політики, громадські діячі.
XS
SM
MD
LG