Доступність посилання

ТОП новини

Прес-конференція С. Кивалова.


Тарас Марусик

Київ, 9 грудня 2004 - З моменту вчорашнього голосування у Верховній Раді України Сергій Кивалов до своєї посади - голова Центральної виборчої комісії України – додав префікс “екс”. Сьогодні ж, досить несподівано для багатьох, він провів прес-конференцію в агентстві УНІАН.

Сергій Кивалов був запропонований до нового складу ЦВК “Партією реґіонів”, однак, набравши найменшу кількість голосів, не пройшов через сито рейтингового голосування. Відповідаючи на запитання, чи сподівався він на можливість свого переобрання до Центральної виборчої комісії, Сергій Кивалов зазначив: “Якщо чесно вам сказати, то я дійсно розраховував саме на це. Я хотів піти до кінця”.

Сергій Кивалов повідомив журналістам, що планує написати книжку про те, як проходили президентські вибори в Україні (цитую): “Я думаю, що надиктую на диктофон, що відбувалося під час виборчого процесу, може вийде книжка”. А ще він розповів, що найближчим часом збирається піти у відпустку, після чого працюватиме у Вищій раді юстиції, членом якої він є. ”Там зараз дуже мало людей, - сказав він, - які можуть приділяти Раді багато часу”.

До речі, члени Вищої ради юстиції працюють там на громадських засадах, окрім голови цього органу. Сергій Кивалов, очолюючи цей конституційний орган кілька років, так і не заніс туди свою трудову книжку. І скільки про пряме порушення закону паном Киваловим не говорили юристи з найрізноманітніших організацій, скільки про це не писала преса, він так і жодного дня не працював головою Вищої ради юстиції на постійній основі. Саме з цієї посади він перейшов на роботу в Центральну виборчу комісію. Тож я попросив уточнити Сергія Кивалова, де буде його трудова книжка і де він одержуватиме зарплату. На що він відповів, що також викладає, при цьому не уточнивши, де саме.

Екс-голова Центральної виборчої комісії України, відповідаючи на запитання, чи не боїться можливих судових переслідувань, сказав, що абсолютно в цій ситуації не боїться. Сергій Кивалов заперечив також чутки про свою можливу еміграцію. Якщо ж йому буде потрібен адвокат, то в адвокати він візьме свою доньку. “Взагалі адвокат має бути у кожної родини, - зазначив Кмвалов і додав: “Від жебрів та в''язниці ніхто не застрахований зарікайтеся, тим більше зараз, у цей період і в нашій країні”.

Говорячи про переголосування, заплановане на 26 грудня, Сергій Кивалов переконаний, що результати не дуже відрізнятимуться від другого туру виборів і будуть приблизно такими самими.

Сергій Кивалов прокоментував і рішення Верховного суду України про проведення повторних виборів. На його думку, суд вийшов за рамки правового поля й ухвалив політичне рішення. Це було продиктоване не законом, а так званою, на його думку, революційною доцільністю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG