Доступність посилання

ТОП новини

Фонд “Рутенія” в Одесі вимагає кадрових змін у обласному штабі Віктора Ющенка.


Петро Каландирець

Одеський міський голова Руслан Боделан
В Одесі ввечері 7 грудня інформаційне агенство “Репортер” поширило повідомлення під назвою “Одеські прихильники Віктора Ющенка готові домовлятися з Русланом Боделаном”. Керівник прес-служби регіонального штабу Віктора Ющенка Сергій Філічкін, зокрема повідомив, що у разі “створення рівних умов для преведення передвиборчих кампаній обома кандидатами на посаду Президента – Одеський регіональний штаб Віктора Ющенка має намір змінити методи вуличної роботи з виборцями”.

Прес-секретар Одеського обласного штабу Віктора Ющенка Сергій Філічкін нагадав агенції “Репортер”, що одеські представники коаліції “Сила народу” вже мали зустріч з Одеським міським головою Русланом Боделаном і передали йому власні вимоги. За його словами, “однією з головних умов приходу до конценсусу з міською владою одеські прихильники Віктора Ющенка вважають припинення “заяв сепаратистської спрямованості” з боку офіційних осіб міськради та міськадміністрації”.

Як відомо, одразу після проведеної зустрічі з міським головою Одеси представники опозиції скасували рішення про встановлення наметового містечка на Соборній площі Одеси. Зі свого боку влада вже зняла порожні намети на підтримку Віктора Януковича. Щоправда, на будинку мерії ще досі майорить гасло, що закликає не допустити “помаранчевої революції”. Біля будинку міськради і далі є господарями молоді люди з так званих “загонів самооборони”, а на прихильників Ющенка, які дотепер збираються на Соборній площі міста, постійно психологічно тиснуть учасники автопробігу на підтримку Віктора Януковича, серед активістів якого є лідер проросійської організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров. Депутата міськради Георгія Селянина вони називали “антихристом”.

Одна з акцій опозиції біля мерії Одеси
Керівник Одеського регіонального штабу Віктора Ющенка в Одеській області Володимир Курінний в інтерв”ю радіо “Свобода” назвав неодноразові повідомлення про готовність переговорів з прихильником відновлення так званого Новоросійського краю Русланом Боделаном “технічною помилкою” і пообіцяв “розібратися”. За його словами, “єдиною підставою для переговорів з Русланом Боделаном можуть бути умови його негайної відставки з посади Одеського міського голови”.

Прес-секретар штабу Ющенка в Одесі Сергій Фелічкін 7-го грудня заявив, що “з Русланом Боделаном мав зустріч лише керівник міського страйкового комітету, а пана Курінного на цих переговорах не було”. Але вже в інтерв”ю агенції “Репортер” пан Філічкін повідомив, що з міським головою мали зустріч саме “представники коаліції “ Сила народу”. Два представники - з регіональних організацій УРП “Собор” та “Батьківщина” - взагалі не були поінформовані про такі переговори.

На Форумі Інтернет-сайту “Сила народу” прес-секретар Сергій Філічкін заявив, що штаб Віктора Ющенка “не має за завдання боротьбу з міським головою Русланом Боделаном”. Саме Одеського міського голову та його прихильників представники місцевої опозиції вважають винним у фальшуванні результатів голосування під час першого та другого туру виборів Президента України у 2004 році.

Президент Фонду "Рутенія" в Одесі Алла Користовська
Правозахисний Фонд “Рутенія” спрямував телеграму до народного депутата України Петра Порошенка, у якій просить звільнити Володимира Курінного з посади керівника Одеського обласного виборчого штабу Віктора Ющенка за оголошену у ЗМІ готовність одеських прихильників Ющенка “домовлятися з Русланом Боделаном”.

Алла Користовська: “Зараз, коли опозиція вже перемагає, я бачу, як представники нинішньої адмінвлади починають підспівувати тим, з ким раніше боролися. Мене зло бере. Я бачу це серед суддів, серед чиновників обласної, міської адміністрації, районних, селищних Рад. Знаю голову селищної ради, який активно агітував за Януковича, сьогодні каже, що він “помаранчевий”. Я ніколи не звикну до такої людської здатності стрімко змінювати погляди в залежності від політичної ситуації”.
XS
SM
MD
LG