Доступність посилання

ТОП новини

Одеські комуністи закликали Віктора Януковича відмовитися від боротьби за посаду Президента України.


Петро Каландирець

Спільна нарада керівників штабів Соцпартії то "Наша Україна"
В Одесі прихильники Віктора Ющенка активно готуються до переголосування другого туру виборів Президента України. Місцеві комуністи, тим часом, закликають Віктора Януковича відмовитися від участі у виборах і наголосили на готовності скорцентрувати всі свої зусилля на боротьбі з лідером блоку “Наша Україна”.

Повне усунення недоліків списків виборців безпосередньо виборцями стане важливим кроком до недопущення фальсифікацій під час третього туру виборів Президента України. Про це на прес- конференції заявив голова Комітету виборців України в Одеській області Анатолій Бойко.

Вже 20 грудня списки будуть готові і Комітет виборців закликав всіх мешканців Одеси “перевірити наявність у списках не лише власних прізвищ, але і сусідів”.

“Для забезпечення чесних і вільних виборів маємо реагувати на факт фальсифікацій чи порушень. Це наша загальна справа, і ніхто за нас не забезпечить прозорого виборчого процесу”, -наголосив Анатолій Бойко.

Учасники наради
Тим часом активісти Одеської міської організації КПУ “пояснюють громадянам, яка загроза виникає для України у разі обрання Президентом Віктора Ющенка чи Віктора Януковича”. Про це повідомив секретар Одеського обкому Компартії України Олександр Парадовський.

Він заявив, що у виборах 26 грудня комуністи участі не братимуть навіть як спостерегачі, а тому ініціювали роз”яснювальну роботу серед мешканців регіону. “Ми друкуємо листівки та агітматеріали, у яких розповідаємо одеситам, що очікує країну у разі перемоги одного з двох кандидатів на найвищу державну посаду і пояснюємо, що жодних позитивних змін не відбудеться”.

Комуністи на Одещині вважають, що жоден з кандидатів не здатен захистити власну державу.

“Нині триває війна між двома політичними кланами, лідерів яких цікавить не майбутнє України, а майбутня влада”,- зазначив Олександр Парадовський.

Він переконаний, що оптимальний варіант вирішення політичної кризи – відмова Віктора Януковича від участі у виборах Президента. За цієї умови комуністи заявили про готовність “розпочинати акції проти Віктора Ющенка з метою не допустити його перемоги”.

Михайло Кучук - заступник голови Одеського обласного штабу Віктора Ющенка
А Одеська обласна організація Соціалістичної партії України оголосила про розпуск 26 передвиборчих штабів і їхнє об”єднання зі штабами кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка. Це рішення ухвалили під час спільного засідання керівників Соцпартії і регіонального штабу Ющенка.

Розповідає політичний координатор обласного штабу Віктора Ющенка Сергій Козицький:

“Я вважаю цей крок надзвичайно важливим. На Півдні України соціалісти мають потужні партійні структури. Під час проведення наради керівник регіонального штабу Ющенка Олексій Козаченко сказав, що ми стали відтепер єдиною командою. У п”яти районах Одеської області активісти Соцпартії очолили штаби Віктора Ющенка, а у всіх інших районах вони призначені першими заступниками керівників”.

18 грудня в Одесі очікують на візит лідера Соцпартії Олександра Мороза. Він матиме зустрічі з виборцями і висловить думку соціалістів на повторне голосування другого туру виборів Президента України.
XS
SM
MD
LG