Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ з агітаційною поїздкою відвідав Олександр Мороз. Місцева влада продемонструвала зневагу до жителів області.


Михайло Снігур

Натовп
На центральному майдані Дніпропетровська, який жителі міста хочуть перейменувати на Майдан Свободи, відбувся мітинг-зустріч з головою Соціалістичої партії України Олександром Морозом. Відбулася також подія, що продемонструвала зневажливе ставлення до жителів області обласного керівництва.

День 16-го грудня у Дніпропетровську розпочався з дивного заходу, що відбувся біля будинків обласної ради і обладміністрації. Близько 9-ї години автобусами були привезені до 300-т людей, котрі утворили безладний натовп. Не було прапорів, плакатів, символіки. Поряд у мікроавтобусі був організований пункт харчування. Люди у натовпі пояснювали, що прийшли за власним бажанням щоб продемонструвати прихильність до територіальної єдності України і не були схильні повідомляти, з якого вони підприємства чи установи. Трималися окремими групами – група працівників Дніпропетровського металургійного заводу, групи, що приїхали з Орджонікідзе та Верхньодніпровська, з інших дніпропетровських організацій. Часом серед натовпу з’являлися якісь організатори, котрі наполягали, щоб люди не розходилися і швидко зникали, уникаючи контактів з пресою.

Микола Швець
Про цей захід знали напередодні і прес-служба обласної ради, яка очікувала появи понад тисячі учасників, і у міському штабі Віктора Ющенка, який пізніше прислав кілька людей з прапорами і помаранчовою символікою. Планувався вихід до натовпу новообраного голови обласної ради Миколи Швеця, котрий в решті решт не вийшов. Люди простояли на десятиградусному морозі понад дві години і розійшлися, пояснюючи, що побоюються неприємностей з боку керівників своїх підприємств в разі самовольного уходу. Міському управлінню УВС так і не вдалося встановити хто зібрав людей без оголошення про захід і подачі заяви до міськвиконкому. Голова обласної ради Микола Швець пояснив журналістам, що про захід знав заздалегідь, але уникнув пояснень щодо його мети. Згідно з інформацією, отриманою з міського штабу Віктора Ющенка, до організації того невдалого дійства мав відношення і новопризначений голова міського штабу депутат міськради і власник фірми “Алєф” Загід Краснов. Місцеві журналісти, обговоривши подію, дійшли висновку, що Микола Швець, маючи безпосереднє відношення до організації того недолугого дійства, побачивши, що людей небагато, не став до них виходити, зірвавши таким чином власну PR акцію. Виглядало це як знущання з залежних від керівництва працівників підприємств. Так пан Швець розпочав свою нову кар’єру в якості голови обласної ради.

Дніпропетровськ 16-го грудня відвідав Олександр Мороз, котрий провів пресконференцію і взяв участь у мітингу на центральніому майдані міста, за перейменування якого з площі Леніна на Майдан Свободи поставили свої підписи понад 10 тисяч жителів. Збір підписів за перейменування майдану триває у помаранчовому наметовому містечку, яке стоятиме на майдані до завершення виборів. Учора п’ятеро жителів наметового містечка оголосили про початок бестрокового голодування з вимогою остаточної відставки керівників обласної адміністрації.

Загід Краснов
На пресконференції Олександр Мороз заявив, що новий опозиційний імідж Віктора Януковича є невдалим і невигідним для виборчої кампанії Януковича та що він не розуміє поведінки Юлії Тимошенко, котра вирішила оскаржити голосування за конституційну реформу у суді. Він сказав що попри велику кількість тих бажаючих посісти керівні посади у області, котрі, відчувши перемогу революції, раптом виявилися у перших рядах революціонерів, попередня діяльність кожного шукача посад буде ретельно вивчена і будуть зроблені відповідні висновки.

У мітингу-зустрічі з Олександром Морозом і Юрієм Луценком взяли участь близько двох тисяч людей, котрі емоційно реагували на сказане, скандували гасла “Україна єдина” та “Ющенко – президент”. Свій агітаційний виступ за Віктора Ющенка на мітингу у Дніпропетровську Олександр Мороз закінчив словами:

Олександр Мороз на мітингу
“Я сподіваюся на те, що ми свідомі нашої місії – 26-го числа і обрати президента, котрого ми всі підтримуємо, і продемонструвати всій Україні і всім сусідам нашим і на Сході і на Заході, що ми єдина Україна, ми єдина нація, яка здобуде тих успіхів, які людину зроблять центром держави і кожній людині дадуть право гордитися своєю національністю, своїм громадянством, своїм українством. І ми це зробимо обов’язково, але для цього потрібна ваша допомога. Спасибі вам за те, що ви є, за те, що ви робите цю справу”.
XS
SM
MD
LG